Spar penge – Køb stort ind når andre er på ferie

Redaktionen Nyttige råd Leave a Comment

Hvert år kommer der historier i nyhederne om salgsrekorder til jul og efterfølgende januarudsalg. Efterhånden oplever mange at sæson udsalg efterhånden findes året rundt. Alle forretninger såvel fysiske butikker som online shops vil gerne have kunder til at købe hele året rundt. Derfor holdes der udsalg fra lageret på flere tidspunkter end før.

Det er ikke ukendt, at der er mange penge at spare ved at købe sommertøj i august til september og vintertøj i februar, marts og april. Naturligvis vil enkelte modeller og størrelser være udsolgt, men er man fleksibel med hensyn til brands, farver og tendenser, er rige muligheder for gode køb

I tiden op til og under en ferieperiode er der desværre en tradition for, at tingene går lidt langsommere, men sådan behøver det ikke at være. Tyskerne holder ferie senere på året end danskerne. De har fuld bemanding i maj, juni og juli.

Men skal man virkelig spare penge, så køber man stort ind, når andre kunder er ude. En hel del varer svinger meget i pris fx sommer og vinter. Det gælder især brændsel. Brænde, briketter og træpiller er varer man sjældent skænker en tanke om foråret eller midt på sommeren. Men netop i sommerhalvåret mærker producenterne den reducerede efterspørgsel – og det gør forhandlerne også. Så både producenterne og forhandlerne sænker priserne voldsomt; – Mange hundrede kroner per palle. Find tilbud på træpiller om sommeren her.

Køb ind med naboerne

Har man samtidig mulighed for at købe mange paller eller købe sammen med nærliggende naboer, kan man spare virkelig mange penge på fragten.

Hvis én nabo skal bruge et par paller spagnum og en anden et par paller træpiller, så er der penge at spare både ved sommerkøb og på fragten. Fragtmanden mærker ofte også reduceret efterspørgsel om sommeren og vil gerne have bilerne til at køre mere.

Prøv at tale med nærliggende naboer og køb for eksempel hele paller med brænde, briketter, træpiller, staldstrø, hundefoder, plantejord, spagnum eller andre varer fra Tyskland og få hele læs leveret til døren i juli -måned, når alle er på ferie. Der er eksempler på mellem 5- til 700 kroner sparet per palle samt flere hundrede kroner på fragten. Det bliver mange penge, når der kan være 23 paller på et helt træk.

Hver betaler sit

En dygtig fragtmand vil gerne koordinere aflæsningen og betalingen. Så kan hver indkøber betale for hver sin palle og fragtandel.

Tal gerne med naboerne om plads i garagerne til et par paller hvis man ikke selv kan opbevare det.

Man kan vælge at få leveret pallevarer i 40 fod container. Modtager skal selv løfte pallerne ned på jorden ved modtagelse. Det kræver, at modtager kan løfte 1.000 kg med gaffeltruck, en pallevogn og 2 mand til at køre pallerne ud ved aflæsning. Der er afsat 1 time til aflæsning.

Alternativt kan man vælge en pålidelig fragtmand med trækker og medbringer truck, som kan aflæsse pallerne og sætte dem lige, der hvor det ønskes. Få tilbud på fragten her!

Når man som privat person køber i lande med lavere moms end dansk moms, skal sælger tilbyde, at man selv kan hente. Hvis sælger ikke tilbyder dette, men selv står for transporten er leverandøren/sælgeren underlagt fjernsalgsloven og kan blive pålagt at opkræve dansk moms. Derfor skal kunden selv stå for at vælge transport. Når man køber i udlandet som privatperson, må man kun indkøbe til eget forbrug.

Men fragtmanden må godt koordinere en fragt til flere private personer inden for et hensigtsmæssigt område. Mange leverandører forlanger betaling forud, så vælg der, hvor du kan betale trygt med dankort eller MasterCard. Alternativt kan man alliere sig med en lokal bondemand, der har CVR. Nummer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.