Sørg for dette ved salg af bolig

Redaktionen Hus og have Leave a Comment

Der findes rigtig mange gode råd til, hvordan man bedst muligt foretager et boligkøb, men vi vil i dette indlæg have fokus på, hvad det er godt at gøre, når man står i den position, hvor man skal have solgt sin bolig. Til hver en køber vil der nemlig også være en sælger, så hvis man i en bolighandel kan påtage sig sidstnævnte rolle, kan man med fordel læse videre.

 

Gør din bolig i stand

 

Det er forhåbentlig selvsagt, at man, forinden man smider sin bolig op som annonce og inviterer potentielle købere hjem til sig, har ryddet op på teenageværelset og tørret bordet af i køkkenet. Derfor lægger det at gøre sin bolig i stand sig til de lidt mere praktiske opgaver. Dette kunne eksempel være at male alle væggene, oliere gulvet eller lignende, således at boligen ser så ny ud som muligt.

For den potentielle køber kan det give et meget negativt indtryk, hvis sådanne ting ikke er klaret, hvilket først og fremmest skyldes, at det ikke er pænt og man derfor nemt kan blive frastødt. Derudover tæller det også op på antallet af ulemper ved køb af boligen, hvis den potentielle køber ved, at personen selv skal klare disse ting. Af denne grund kan det meget hurtigt blive en fin investering at købe en bøtte maling og sætte tid af til at få dette gjort, da man på denne måde vil øge chancerne for at få sin bolig solgt.

 

Gør noget ud af indretningen

 

Det at fokusere meget på indretningen gælder både, når der er åbent hus og når der skal tages billeder af boligen. Det er vigtigt, at indretningen står så skarpt som muligt, da den potentielle køber på denne måde kan få et positivt indtryk af boligen. Hvis man derfor alligevel skal ud og købe et nyt barbord til sin egen nye bolig, kan man ligeså godt gøre dette, inden man flytter ind i den, således at den kan pynte til når den gamle bolig skal sælges.

Dette er yderligere en af grundene til, at det giver bedst mening at vente med at flytte ud af sin bolig, indtil en køber har skrevet under på købskontrakten. At komme ind i en tom bolig, der er til salg, gør selvfølgelig, at man har mulighed for selv at forestille sig, hvordan man har lyst til at indrette den. Hvis man derimod har formået at få det optimale ud af indretningen i sin bolig, vil køberne dog kunne forholde sig til, hvordan det i virkeligheden kan se ud, hvilket er mere positivt end førstnævnte.

Når der skal tages billeder af boligen, er det vigtigt, at man gør det fra vinkler, der virkelig viser, at man får det meste ud af sin indretning. Dette kan altså gøres ved at få boligen til at se så rummelig ud som muligt. Derudover vil det også altid kunne betale sig at gå op i detaljerne, hvilket eksempelvis kunne være at sætte sine træpiller i brug og tænde op i pejsen, hvis man ejer sådan en.

 

Ovenstående er altså blot et par eksempler på, hvad man kan prioritere, når man skal have solgt sin bolig. Når ting som ovenstående er klaret, så kan man begynde at fokusere mere på det juridiske, hvilket også er et vigtigt aspekt i en bolighandel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.