Hvad er det bedste tag til boligen?

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Når du bygger ny bolig eller planlægger fornyelse, er det ofte værd at overveje, hvilket tag du skal have lagt på huset.

Taget er naturligvis et æstetisk spørgsmål for mange, men det bør i lige så høj grad være et praktisk, som man tager grundig stilling til. Og gør man det, vil man samtidig opdage, at det slet ikke er umuligt at få et tag, der både er det mest anvendelige og en æstetisk gangbar løsning.

Sådan vælger du det bedste tag til dit hjem

Der er mange parametre, der gør sig gældende, når du skal have nyt tag.

Er prisen det vigtigste parameter, kan du investere i et ståltag, der er billigt, men ofte bliver mindre kønt med årene, ligesom det sjældent forskønner huset og bidrager til den totale boligværdi, hvilket er en af grundene til, mange skifter tag i det hele taget.

Er du på udkig efter et tag, der kan tåle vores skrappe nordiske klima, er både betontagsten og nyt eternittag stærke muligheder.

Her får man langtidsholdbare løsninger, der også findes i mange klassiske og moderne tagstensudformninger, hvilket gør det til et oplagt valg, hvis man både vil have levetid og design. Ulempen ved denne type valg er ofte prisen, der er dyrere kontra f.eks. et ståltag, men omvendt heller ikke er markedets dyreste muligheder.

Hvor længe holder taget?

Den almene boligejer kan forvente, at et tag holder i omkring 40 år afhængigt af materialet. Et kobbertag, som er noget nær markedets dyreste, kan forvente en levetid på 80 til 100 år, men er muligvis også det dyreste valg, om end det kræver minimal vedligeholdelse.

Et plastiktag er omvendt en billig løsning, men kan ”kun” holde i 15 til 25 år, hvilket er mindre en mange andre tagtyper.

Derudover er der eternittaget. Denne løsning er stadig blandt de mest almindelige, da kompleksitetsgraden ved montering er lav, vedligeholdelsen beskeden og prisen er yderst rimelig. Dét, kombineret med en levetid på 30+ år, gør taget til et foretrukket valg i mange danske husstande.

Vores valg

Om end denne artikel primært er forbeholdt pris, kvalitet og design, kan den stadig pege forbrugeren i den rette retning.

VI er enige med størstedelen af de danske husstande, der vælger at få lagt eternittag.

Her inkluderer pakken både æstetik, et fornuftigt prispunkt og beskeden vedligeholdelse, som de fleste tagmalere kan håndtere på et par få timer med mange års mellemrum.

Eternittaget er i 2018 stadig det mest oplagte valg til den typiske bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.