Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligøkonomi

Hvilken varmekilde skal du vælge?

Når det kommer til opvarmning af huset, er der mange forskellige muligheder. De har alle fordele og ulemper, som er værd at overveje grundigt. Det er vigtigt at overveje, hvad du skal opvarme, og hvad dine muligheder er.

 

3 populære varmekilder

 

  1. Fjernevarme

Fjernvarme er en af de mest udbredte metoder i Danmark. Det er en billig og miljørigtig varmekilde, der udnytter overskudsvarme fra f.eks. elkraftværker og andre virksomheder.

 

Fjernvarmen fungerer ved, at fjernvarmeværket opvarmer vand, der sendes til dit hus. Vandet bruges til opvarmning og brugsvand. Vandet sendes tilbage og opvarmes igen.

 

En af ulemperne er dog, at mange anlæg ikke passer til indstillingerne i de danske huse, og derfor udnyttes varmen ikke ordentligt. Det er dog nemt at vedligeholde, da det kun skal tjekkes hvert andet år.

 

  1. Jordvarme

Jordvarme er en populær og meget CO2-venlig opvarmningsmetode. Ved jordvarme graves der en slange 80 cm ned i jorden, som bliver fyldt med væske. Denne væske opvarmes af jorden og giver varme til huset. Anlægget giver også varme om vinteren.

 

Et jordvarmeanlæg kan være en stor udgift, men kan spare dig for mange penge på varmeregningen. Det har en lang levetid, og der er stort set ingen vedligeholdelse af anlægget, udover et årligt serviceeftersyn.

 

Jordvarmeanlægget er afhængigt af strøm, så hvis man ønsker at påvirke miljøet mindst muligt, kan det være en god idé at få strømmen fra vindmøller eller solceller.

 

  1. Træpiller

Træpiller er produceret af sammenpressede træspåner og savsmuld. Pillerne fyldes på et pillefyr og brændes for at skabe varme.

 

Et pillefyr kan være en stor besparelse på varmeregningen, men det kræver en del arbejde. Fyret skal fyldes op flere gange om måneden og skal renses regelmæssigt. Om sommeren kan man faktisk nemt komme til at producere for meget varme, så det er vigtigt også at have adgang til en anden varmekilde.

 

Et pillefyr skaber mindre forurening end f.eks. oliefyret og er miljøvenligt i en vis udstrækning. Her er det vigtigt at vælge de rigtige træpiller.

 

For træpiller i nærheden af Kalundborg, Odsherred & Slagelse, klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *