Sådan bruger du håndværkerfradraget

Redaktionen Boligøkonomi Leave a Comment

Håndværkerfradraget er en ordning, der er lavet fra statens side, så du som privat kan få et fradrag, når du renoverer og gør din bolig i stand. Ordning hedder også BoligJobordningen og har i 2018 fået en mere grøn profil.

Du kan få et fradrag på i alt 18.000 kr. pr. person, der er over 18 år i husstanden, men alle skal have betalt en del, medmindre man er ægtefæller eller sammenlevende. De 6.000 af kronerne kan gå til løn i forbindelse med serviceopgaver som rengøring, havearbejde, børnepasning eller vinduespudsning. De resterende 12.000 kr. kan man få fradrag på til håndværkerarbejde, der laves med henblik på energibesparelser.

Energirenovering

De energirenoveringer der kan laves et fradrag på er bl.a. isolering af tag, nye ruder, vinduer og døre, isolering af ydervægge, gulvisolering og installering af solceller. Din lokale tømremester kan hjælpe dig med at finde ud af, om du kan få fradrag på en given opgave.

En tømrer kan bl.a. isolere dit loft eller din hulmur med granulat. Granulaten ligger sig som en dyne på isoleringsområdet og sikrer, at der ikke skabes nogen kuldebroer. Det giver den bedste isolering, og dermed kan du spare mange penge på varmeregningen i fremtiden. Udskiftning af dine gamle termoruder til nye energiruder kan også give dig en væsentlig besparelse på varmeregningen. Nyt tag kan også været et led i en energirenovering.

Vælg en tømrermester med mange års erfaring og få udført dine opgaver med det bedste resultat. Tønnes & Ulstrup A/S er et erfarent tømrerfirma, der udfører opgaver i hele landet, særligt omkring Vejle og Fredericia. Virksomheden er medlem af Byg Garanti ordningen og har 41 års erfaring i branchen.

Vedvarende energi

Ønsker du at installere solceller, kan du få stor glæde af det i fremtiden. Du kan spare en hel del på din elregning. Hvis du ender med at producere mere strøm, end du bruger, kan du sælge den overskydende strøm tilbage til el netværket og tjene op til 7.000 kr. skattefrit om året. Mange solcelleanlæg kommer i dag også med et batterisystem, der kan lagre energien, nr dsystem der kan lagre energien, ningen og har 41 års erfaring i branchen. ilbage til elnetværket og tjene op til du endår du ikke bruger den.

Der er altså rigtig gode muligheder for at øge salgsværdien af din bolig, få fremtidige besparelser og samtidig spare penge på regningen til renoveringerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.