Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Hvor skal antennen eller parabolen placeres?

For at du kan se TV, skal du være i besiddelse af enten en parabol eller en antenne. Antennen består af et rør, som bærer selve antennen, og denne kan opfange de signaler, der skal til for, at du kan se TV og høre radio. Med en parabol foregår det hele via. en satellit. Denne løsning er praktisk, hvis der ikke er kabel-tv i dit område. Samtidig er der også en række kanaler, som du kun kan modtage, hvis du er i besiddelse af en parabol. Både en antenne og en parabol har et beslag, så de kan monteres på huset. Dog kan det være svært alligevel at vide, hvor det er mest praktisk at placere sin antenne eller parabol, og du får derfor her nogle gode råd, hvis du skal montere enten en antenne eller parabol til dit hus.

 

Hvor højt?

Først og fremmest gælder det naturligvis om at placere parabolen eller antennen, så den fungerer bedst muligt og kan opfange de nødvendige signaler. Har man en parabol, er det her mest praktisk at placere den, så der er frit udsyn fra parabolens skærm til det sted på himlen, hvor satellitten befinder sig. Det har ikke nogen videre betydning, hvor højt parabolen sidder, hvilket det til gengæld har med en antenne. En antenne skal gerne placeres højt, og jo mere besværlige modtagerforhold, der er, jo højere skal antennen op. Derfor er der mange mennesker, der vælger at placere deres antenne på enten skorstenen eller på husets tag eller gavl. Det kan dog være risikabelt at placere sin antenne eller parabol her, og det anbefales derfor, at man finder en anden løsning, hvis man kan.

 

Få en professionel til at hjælpe dig

Uanset hvad er det altid en god idé at få en kompetent mand til at sætte din parabol eller antenne op. Antennesmeden hjælper med opsætning af antenner og paraboler i Nordsjælland – så bor du i Helsingør, Hørsholm, Frederiksværk eller Snekkersten, og mangler du en mand til opsætning af antenner og paraboler – kontakt Antennesmeden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *