Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

3 gode råd til din næste bolighandel

Skal du snart ud og købe ny bolig og måske sælge din gamle i samme omgang? Når du handler med bolig, er der mange ting at være opmærksomme på, for at du får lavet en god bolighandel. I denne artikel har vi samlet tre gode råd til, hvad du skal huske i forbindelse med dit næste boligkøb.

 

Dan et godt overblik over din økonomi

Når du skal ud og købe bolig, er det først og fremmest vigtig at have et godt overblik over din økonomi, for at du kan finde det helt rigtige boliglån.

Du skal samtidig selv finansiere 5% af boligen, og derfor er det godt at have en opsparing klar, når du skal købe din næste bolig.

Det er vigtigt at du har et godt overblik over din månedlige økonomi, for at du kan få det boliglån der passer bedst til din økonomiske situation. Det er samtidig en god idé at sætte dig ind i de forskellige boligtyper inden du tager forbi banken eller realkreditinstituttet.

Hvis du har styr på de forskellige boligtyper og samtidig har et godt overblik over din økonomi, er du godt rystet til at få det bedste boliglån til dig. Det er vigtigt at sætte fokus på boliglånet, da det kommer til at påvirke din økonomi i løbet af de næste mange år.

Når du har købt din nye bolig, er det vigtigt at være opmærksom på den skattepligtige del af at købe bolig. Du skal fx betale ejendomsværdiskat, når du har købt en bolig. Samtidig har du mulighed for at trække nogle renteudgifter til lånet fra. Derfor skal du ind og ændre i din forskudsopgørelse for at då styr på de skattemæssige dele.

Hvis du mener at der er sket en fejl i forbindelse med SKAT og din nye bolig, har du altid mulighed for at klage over SKAT. Det kan du læse mere om på alskat.dk.

 

Få hjælp til de juridiske dokumenter

I forbindelse med en bolighandel er der forskellige juridiske dokumenter, som skal laves for at bolighandelen er gyldig.

Der skal først og fremmest laves en købskontrakt og skrives skøde over boligen. For at være sikker på at dokumenterne bliver lavet rigtigt, er det en god idé at tage en boligadvokat med ind over, som kan hjælpe dig med bolighandelen.

Ejendomsmægleren vil oftest være sælgers repræsentant og derfor er det en god idé at have en med, som kan varetage din interesser i bolighandelen.

Der skal samtidig også lave en refusionsopgørelse og boligkøbet skal tinglyses, hvilket en boligadvokat kender alle reglerne omkring.

Hvis der er specielle forhold i forbindelse med dit boligkøb, der kan fx være hvis du er ved at købe et dødsbo der bestyres af en bobestyrer, er det en ekstra god idé at have en med på sidelinjen, som kan rådgive dig i bolighandelen.

 

Tjek tilstandsrapporten inden du køber

Inden du tager beslutningen om at købe din næste bolig, er det utrolig vigtigt at tjekke tilstandsrapporten for din kommende bolig.

Tilstandsrapporten fortæller om boligens stand, hvilket er vigtigt at være opmærksom på, for at du ikke køber en bolig med eventuelle skader.

Hvis du gerne vil være ekstra sikker, kan du få en byggetekniker til at tjekke boligen efter inden du køber. På den måde er du sikker på at du ikke køber en bolig, som du efterfølgende skal bruge tid og penge på at reparere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *