Beton-beregner – se opskrift og regn forbrug ud

Redaktionen Boligforbedringer, Nybyggeri, Nyttige råd Leave a Comment

Beton anvendes til støbning af fundamenter, gulve, vægge, dæk og trapper.

Blandingsforholdet afhænger af hvilken opgave du skal lave. Vi bringer herunder en opskrift på typiske opgaver og link til en mængdeberegner, så det er muligt både at blande betonen i det rigtige styrkeforhold og se hvor stort materialeforbruget vil være.

Hvad består beton af?

Beton består af 4 bestanddele: cement, sand, sten og vand. De 4 bestanddele blandes i forhold, som afhænger af det arbejde, der skal udføres.
Uanset hvad du skal støbe er det vigtigt, at betonen blandes i en styrke, der svarer til den konkrete opgave.Beton til byggeri

Find det rigtige blandingsforhold

Vi bringer herunder link til Aalborg Portlands mængdeberegner. Mængdeberegneren er nem at anvende og kan hurtigt give dig svar på hvor meget cement, sand og sten (eller støbemix) du skal bruge pr. m3 beton. Beregneren tager højde for hvilken opgave betonen skal bruges til og hvilke krav til styrke der er til den pågældende opgave.

Beton mængdeberegner:

http://www.aalborgportland.dk/default.aspx?m=2&i=100

Mængdeberegneren fra Aalborg portland kan automatisk udregne blandingsforholdet til den konkrete opgave. Den kan desuden også give svar på hvor stort materialeforbrug vil være til den opgave du skal udføre. Du kan f.eks. indtaste længde x bredde x tykkelse på det gulv, som du skal til at støbe. Mængdeberegneren vil automatisk give dig svar på hvor mange m3 beton der skal bruges og hvad det svarer til i cement, sand og sten (eller støbemix).

Beton blandingsforhold – typiske opgaver

Fundament til parcelhuse:

Cement: 1 del

Sand: 3.5 del

Sten: 5 del

Betongulv med alm. slid:

Cement: 1 del

Sand: 2 del

Sten: 3 del

Vil du blande betonen selv?

Til de helt små støbeopgaver kan blandingen foretages i en spand, murerbalje, eller i en trillebør. Ved de lidt større opgaver vil det være en stor fordel at anvende en blandemaskine. Hvis man ikke selv har en cementblander, eller har mulighed for at låne hos venner og bekendte, findes der en lang række firmaer, hvor man kan leje en. Mange byggemarkeder lejer også maskiner ud.

Skal jeg blande betonen selv eller bestille en betonkanon?

Det vil typisk være ved mindre støbeopgaver, at det kan betale sig selv at blande betonen selv. Ved større opgaver vil den foretrukne løsning være at bestille en betonkanon, selvom prisen pr. m3 beton ofte bliver dyrere ved denne løsning. Det kan også være væsentligt at overveje om der er plads til selv at blande betonen på stedet. Det skal her bemærkes, at det næsten er umuligt helt at undgå at der spildes beton når det blandes og håndteres, så det er nok ikke nogen god idé at blande beton på de nye fliser i indkørslen.

Man må derfor ofte påregne en del oprydning efterfølgende hvis man selv blander betonen.
Hvilken løsning der vælges afhænger selvfølgelig også af hvad man sætter sin egen timeløn til, for det tager jo både tid at blande betonen og efterfølgende at rydde op efter det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.