Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og haveNyttige råd

Valg af planter til baghaven

Vi er mange mennesker, som lider af at have en travl hverdag. Vi har arbejde, familie, venner og fritidsinteresser der skal ses til – regninger der skal betales og problemer der skal bekymres om.

Derfor prøver vi gerne at spare tid, hvor vi kan. Et sted kan være i vores have. Vi vil gerne have en flot, grøn have, men som måske ikke kræver forfærdeligt meget tid og pasning. En have med planter, som er tilpasset det danske klima og som kan passe sig selv fint. Planter som dækker al jorden i din have, kan vise sig at være ganske hjælpsomme, da de forhindrer ukrudt i at gro, da de stjæler al lyset fra dem.

Man bør undgå store træer som poppel, bøg, birk og ahorn, da disse stjæler en masse næring fra jorden og derved forhindrer andre planter i at vokse, samtidigt med at de skygger for de selv samme planter. Dette medvirker ikke til at skabe en flot og frodig have.

Hvis du er ude efter en grøn have, kan du overveje bestemte buske og slyngplanter. Her er mange forskellige sorter – Bjergskovsranke, Klatrehortensia, Krybende benved, Potentil – og mange, mange flere! Hvis du leder efter blomstrende buske, som kan være med til at gøre din have mere farvestrålende, kan du overveje arter som Kejserbusk, Perikon, Surbær, Syren – eller igen mange, mange flere.

Læs mere om alle de forskellige sorter og arter, som er tidsbesparende og flotte på Bolius hjemmeside: http://www.bolius.dk/alt-om/have-planter-og-traeer/artikel/valg-af-traeer-og-buske-til-den-nemme-have/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *