Beton blandingsforhold – betongulv, sokkel, m.m.

Redaktionen Murer Leave a Comment

Blandingsforholdet for beton, der skal bruges til et gulv, hvor der er almindeligt slid, som f.eks. almindelige gulve i huset m.m. er i følge mængdeberegneren fra Aalborg Portland følgende:

Cement: 1

Sand: 2

Sten: 3

Mængdeberegneren fra Aalborg Portland kan hjælpe dig med at lave en udregning af blandingsforholdet for beton

Hvis du skal støbe et gulv, vil det være en god idé at indtaste målene på gulvet i mængdeberegneren. På den måde vil det være muligt på forhånd at vide hvor mange materialer der skal bruges til opgaven. Der er jo ingen grund til at stå tilbage med alt for meget sten eller sand, eller pludselig opdage, at der mangler cement for at kunne gøre arbejdet færdigt.

Beton til byggeri

Støbning af Gulv i badeværelse:

Cement:1

Sand: 3

Sten: 4

 

Støbning af sokkel

Cement: 1

Sand: 4

Sten: 6

Materialeforbrug ved støbninger

I mængdeberegneren kan du indtaste hvilken type støbning du skal lave. Beregneren vil derefter vise hvilket blandingsforhold du skal bruge til den pågældende opgave. Derefter har du mulighed for at indtaste målene på det der skal støbes. Beregneren kan vise præcist hvor mange m3 der skal bruges og hvad det svarer til i sten, sand og cement.

Hvis du anvender støbemix kan beregneren også lave udregningen for dig. Du skal blot vinge af i feltet støbemix, så kommer svaret frem.

 

Beton blandingstabel

Hvis du foretrækker selv at udregne forbruget af materialer i forbindelse med en støbning, har Aalborg Portland lavet en blandetabel, der viser hvilket blandingsforhold du skal anvende for forskellige opgaver.

Beton blandetabel-Aalborg Portland

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.