Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Bliv klogere på isolering

Har du nogen idé om, om dit hus er ordentligt isoleret? Hvis du i de kolde måneder føler, at der er meget koldt i huset, så tyder noget på, at der er utætheder i huset. Spørgsmålet er bare hvor, utæthederne er. I den forbindelse kan du få en fagkyndig ud at se på din bolig. Her kan en ekspert undersøge huset og finde frem til potentielle utætheder. Det kan være, at du skal have foretaget:

 

  • Udskiftning af vinduer eller døre
  • Lavet en hulmursisolering
  • Facadeisolering
  • Isolering af indre vægge
  • Loftisolering

 

Mange huse er bygget op med hulmur i ydervæggene, som ikke i forvejen er isoleret. Er det tilfældet ved dit hus, så anbefales det, at du får hulmursisoleret det. Det er en relativ billig løsning, som i øvrigt giver dig en besparelse på varmeregningen. For jo bedre huset er isoleret, desto bedre kan det holde på varmen, og du slipper for at skrue ligeså meget op for radiatorerne. Det vil du kunne mærke på budgettet. En hulmursisolering på et traditionelt dansk parcelhus koster imellem 10.000-30.000 kr.

 

Træk arbejdet fra i skat

Udover at du kan spare penge på varme ved at investere i isolering, så kan du trække arbejdet fra i skat. Det gør renoveringen meget billigere. I 2018 er håndværkerfradraget blevet permanent. Der har været en politisk diskussion om, hvorvidt håndværkerfradraget stadig har skullet være aktuelt for borgerne. Men nu er det besluttet, at det stadig kan udnyttes af danskerne.

 

Du kan få fradrag for håndværkerens arbejdsløn inklusive moms. Det vil også sige, at du ikke kan få fradrag for materialer. Det forudsætter dog, at du betaler elektronisk og at du gemmer din dokumentation for arbejdet.

 

Værdien for fradraget er omkring 27%. Så får du lavet arbejde for 3.000 kr. vil du spare omtrent 810 kr. i skat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *