Bør du vælge oliefyr som energikilde?

Redaktionen Boligforbedringer, Boligøkonomi, Energi og miljø, Nybyggeri Leave a Comment

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der findes rigtig mange forskellige energikilder, hvilket også er med til at gøre det vanskeligt for dig, at finde frem til lige netop dén energikilde, som du har lyst til at bruge derhjemme og som du mener er den bedste for dit vedkommende. Det er dog også ensbetydende med, at alle og enhver vil kunne finde frem til en energikilde, som de mener er den bedste for dem og deres bolig. Det er dog meget vigtigt, at du tager dig god tid til at overveje alle former for energikilder, så du ikke blot springer på en eller anden tilfældig kilde til energi, for så ender du med garanti med at investere i noget, som måske ikke er dét, der passer bedst til din bolig og din økonomi. Giv dig derfor god tid og undersøg markedet. I denne artikel kan du læse mere om hvorfor du bør vælge et oliefyr og fyringsolie som energikilde – eller hvorfor du ikke skal vælge et oliefyr.

Er det ikke dyrt at bruge et oliefyr som energikilde?

Der er rigtig mange, der – fejlagtigt – har den opfattelse, at det er uhyre dyrt at gøre brug af et oliefyr og dermed også fyringsolie som energikilde i hjemmet. Faktum er dog, at det slet ikke er sandt og denne fortolkning er baseret på de mange oliefyr, som stadig sidder rundt omkring i de danske huse og lejligheder, som er mere end 20-30 år gamle. Det er naturligvis klart, at det ikke ligefrem er billigt at bruge et oliefyr, der er så gammelt som energikilde i din bolig, da den slet ikke vil kunne bruge din fyringsolie på lige så effektiv vis, som et fyr, der er helt moderne og er blevet opgraderet og videreudviklet rigtig mange gange siden 1980’erne, hvor der blev monteret rigtig, rigtig mange oliefyr i de danske hjem, og det er også derfor, at langt de fleste oliefyr i de danske boliger ikke er synderligt effektive og ikke kan bruges som energikilde til de samme priser som andre former for energikilder.

Derfor skal det også understreges, at du bestemt ikke skal være bange for, at det er dyrt at bruge et oliefyr og dermed også fyringsolie som energikilde, hvad end du er bosat i et lille rækkehus på 60 m2 eller en stor herskabsvilla på 340 m2. Det er dog vigtigt, at du sørger for at oliefyret er nyt og det er moderne, for hvis der er tale om et ældre fyr, som har mange år på bagen, så kan det meget hurtigt vise sig ikke at være så billig og effektiv en energikilde, som det ellers ville have været, hvis det var et nyt og moderne oliefyr. Det er heldigvis ikke svært at finde et nyt oliefyr, som er effektiv og som kan forvandle fyringsolie til varme og energi i din bolig, hvorfor du også vil kunne bruge denne effektive energikilde, som oftest er langt billigere på længere sigt sammenlignet med f.eks. et pillefyr eller et gasfyr.

Et oliefyr skåner både pengepung og miljø

Der er blevet skabt en meget falsk opfattelse af, at et oliefyr og dermed også fyringsolie ikke er godt for miljøet, men faktum er, at du nemt kan finde frem til noget fyringsolie, der er både skånsomt mod miljøet, men ligeledes også mod din egen pengepung. Du skal være meget varsom mod at vælge oliefyr, der indeholder sod, for det er ikke blot med til at ødelægge dit oliefyr, men sviner også miljøet til. Derfor skal du altid sørge for at vælge fyringsolie, der ikke indeholder sod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.