Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og haveNybyggeriTømrer

Sådan bygger du et hundehus

Et hundehus kan være en rigtig god investering hvis din hund er glad for at opholde sig udendørs både i sommer og vinterhalvåret. Et hundehus kan bidrage med skygge på en varm sommerdag, samt læ og varme på en kold og blæsende vinterdag. Så hvis du er fiks på fingrene og har tid, kan du med fordel vælge at bygge et hundehus til din hund, selv. Vi er gået sammen med Dyrefoder.dk omkring at skrive et indlæg, hvor vi hjælper dig i gang med de vigtigste råd, hvis du overveje at bygge et hundehus.

Hvilken type materiale skal jeg vælge?

Det er en god idé at undersøge hvilket byggemarked der er det billigste inden du går i gang, så du ikke bruger unødvendige penge på materiale. En anden ting der også er vigtig inden du går i gang med at købe materialer er, at du er afklaret med hvilken type hundehus du ønsker at bygge. Hvis du f.eks. går efter at bygge det foretrukne træhus til din hund, så er det vigtigt at du sikrer dig, at den type træ du køber, er trykimprægneret, da det kan tåle at blive udsat for vind og vejr, især fugt så du undgår at der går råd i træet, da der forekommer megen regn i Danmark i løbet af året. Forhør dig gerne med en medarbejder i byggemarkedet hvis du er i tvivl om dit valg af træ/materiale.

Et alternativ, hvis du er knap så fiks på fingrene er, at bygge hundehuset af gamle paller og lidt isolering. Dette er både tidsbesparende, billigt og nemt, og kan derfor gøres over en weekend. Med denne løsning skal du dog være opmærksom på, at hundehuset ikke holder til særligt mange sæsoner, men er man ok med dette, så er det bestemt et godt alternativ.

Fremgangsmåde

Da du selv bygger hundehuset, er det kun fantasien der sætter grænser hvad angår hundehusets design. Er du ikke så kreativ findes der heldigvis masser af tegninger og inspiration på nettet til hvordan det perfekte hundehus skal se ud. Og er du helt på bar bund findes der også hele videoer med materialeliste, tegninger og fremgangsmåde. Du skal dog huske at tage højde for din egen hunds størrelse inden du vælger at bruge præfabrikerede tegninger, da alle hunde er forskellige. En god tommelfingerregel er, at din hund skal kunne vende sig inde i hundehuset uden problemer, så sørg for at tilpasse størrelsen til dette, inden du begynder.

Vælg den rigtige placering af hundehuset

Når du bygger et hundehus til din hund, er det ikke kun vigtigt, at det materiale du vælger er det rigtige, men også placeringen. Da hundehuset bygges for din hunds skyld, er det vigtigt at tilgodese dens behov, når placeringen vælges. Det er derfor en god idé at vælge det sted i haven hvor der oftest er skygge, for ved at placere dit hundehus i skyggen, beskytter du ikke kun din hund men også hundehuset, da det er skånsomt for materialet. En anden god idé når du vælger hundehusets placering er, at placere indgangen til hundehuset i læ, hvis muligt så vinden ikke blæser direkte ind når din hund opholder sig i hundehuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *