Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

KøkkenTegneprogram

Tegneprogram til dit nye køkken

Der findes en række forskellige programmer, der kan hjælpe dig med selv at tegne dit nye køkken. Nogle er meget simple at anvende og andre er mere komplicerede men rummer til gengæld også flere muligheder.

Tegneprogrammer der kan hjælpe dig med at lave tegninger af køkkener, huse m.m. kaldes i fagsproget for CAD tegneprogrammer. CAD står for Computer Aided Drawing og findes i et væld af forskellige versioner og både som 2D og 3D (2 dimensionelt og 3 dimensionelt).

Brugervenlige og let anvendelige tegneprogrammer til køkkener kan du f.eks. finde hos de fleste store køkkenfirmaer. Du kan også finde gratis tegneprogrammer på nettet der kan bruges til at lave målfaste tegninger af dit nye køkken. F.eks. byggebloggens eget tegneprogram.

Tegneprogrammer til køkken

Herunder er listet et udvalg af tegneprogrammer der kan anvendes til at tegne dit eget køkken:

IKEA køkken 4

Er specielt lavet til IKEA’s egne produkter. Det er muligt at vælge en specifik køkkenserie fra IKEA’s katalog og udregne præcis hvilke elementer der skal bruges, pris m.m.

 

Florplanner er nemt at anvende, men ikke så avanceret.

 

Sketchup findes i en gratis version og er bestemt et brugbart program, selvom man skal lave alting selv. Kræver lidt mere tid at komme i gang med at bruge. Kan anvendes til alle hus/have tegneopgaver + meget mere.

De fleste forhandlere af køkkener har deres eget tegneprogram, hvor du selv har mulighed for at indrette dit nye køkken med skabe, skuffer, hvidevarer m.m. fra køkkenfirmaets katalog.

Nogle af programmerne kan endda udregne prisen på dit nye køkken ud fra dine valg på tegningen.

Hvad skal du være opmærksom på når du selv tegner dit nye køkken?

Måske har du et ønske om at gentænke hele indretningen af køkkenet så det passer til familiens behov. Måske vil du gerne ændre placeringen af håndvask, opvaskemaskine, køleskab, eller komfur. Du bør derfor tage med i dine overvejelser, at det kan være nødvendigt, at ændre installationer som afløb, vandforsyning og el-kabler til diverse installationer. Dette vil selvfølgelig indebære en øget udgift, men ofte kan pengene været givet godt ud fordi indretningen på den måde kan blive optimeret til familiens individuelle behov.

 

Herunder er vist et eksempel på hvordan et nyt køkken med elementer fra IKEA kan tage sig ud:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *