Brug en stubfræser til at fjerne træstubben i haven

Redaktionen Hus og have Leave a Comment

Når du har fået fældet et stort træ i haven, hvad enten det var for at få mere sol på din græsplæne, mere åbne vidder i haven eller få fjernet et gammelt og dødt træ, kan der ofte rejse sig et spørgsmål om, hvad der nu skal ske med den resterende træstub. Du kan eventuelt vælge at fjerne den med stubfræsning, sådan at du i stedet kan få plads til en stor og flot græsplæne, et smukt blomsterbed, en lækker terrasse eller til en anden slags flot belægning i din have.

Hvad er en stubfræser?

En stubfræser er en særlig maskine til at fjerne træstubbe. Maskinen har en kraftig savagtig klinge, som roterer om sin egen akse. Stubfræseren bevæges i halvcirkler frem og tilbage over træstubben, hvorved lag efter lag bliver fræset af den pågældende stub. Dette fortsættes indtil stubben er næsten helt fjernet, eller indtil stubben er kommet langt nok ned under jorden, omkring 15-40 centimeter under jorden. En stubfræser kan være selvkørende, hvilket gør at den er rigtig godt egnet til at fjerne både stubbe og rødder i folks haver. En stubfræser kan også være monteret på en traktor, hvilket gør at den er god til at fjerne de meget store stubbe der kan være efter store og gamle træer, eller for eksempel inde i en skov nær Hadsten, Hammel, Langå eller Randers.

Efter stubfræsning er der et hul i jorden, fra der hvor stubben plejede at være, samt en masse savsmuld. Du kan eventuelt bede entreprenøren, som foretager stubfræsningen, om at fjerne savsmuldet – dog vil man altid kunne se en smule rester på jorden. Du kan også bede entreprenøren om at fylde hullet op med jord, sådan at du kan få anlagt blomsterbedet, terrassen eller en anden slags belægning ovenpå, og få en flot og fuldendt have igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.