Vælg den rigtige trappeløsning til din bolig

Redaktionen Hus og have

Er du ved at bygge nyt hus, renovere eller lave tilbygning til dit eksisterende? Hvis der er mere end én etage, er det ikke til at komme udenom, at det vil kræve en indendørs trætrappe. Og her handler det om at være grundig i sit valg. For en trætrappe inden døre kan give et hus rigtig meget karakter udover det praktiske formål. Ligesom døre, vægge eller karme kan. Derfor er det vigtigt, at du får valgt den rigtige løsning til dit hjem. Og har du små børn, er det også en vigtig faktor at tage med i overvejelsen om, hvilken trætrappeløsning, der passer til dig. En sikker og holdbar løsning er vigtig, så de ikke risikerer at komme til skade.

Hvilke typer trapper kan jeg vælge?

Der findes uendeligt mange typer trætrapper til indendørs brug. Der er nogle typiske indendørs trætrappe-kategorier, du kan undersøge om passer til dit behov. De kaldes typisk basistrapper.

  • Ligeløbstrappe: stilren og enkel i designet, fylder mindst i grundflademål og er relativt billig

  • Kvartsvingstrapper: kvartcirkelformet med kileformede trin, mest populære trappeløsning Halvsvingstrapper: trin med forskellige længder, elegant og funktionel løsning til ældre huse

Det er muligt at få speciallavet en indendørs trætrappe til dit hus. Den vil være unik og tilpasset husets stil.

Professionel trappemontering og vejledning

Med så mange forskellige typer indendørs trætrapper at vælge i mellem, er det både et spørgsmål om plads, stil og sikkerhed. Vælger du en trappe, der ikke er sikkerhedsgodkendt, holder den ikke så lang tid, som man ville forvente. Og der skal ikke være mulighed for at falde eller komme til skade, derfor er professionel vejledning i, hvilken indendørs trætrappe du bør vælge og her kan du også få hjælp til sikker montering. Du kan nemt lave din bestilling af en indendørs trætrappe eller få god rådgivning i dit valg.