Brug ferien til at optimere dit hjem

Redaktionen Boligforbedringer

Ferier er fantastiske til virkelig at få lavet noget ved sit hjem. I de travle hverdage, kan det være svært at overskue at få lavet det store om. Derfor har du i ferierne en god mulighed til at få indhentet det, og det kigger vi nærmere på i denne artikel. Læs med for at få gode tips til at få et mere indbydende hjem.

Kig på huset udefra

Det første du kan starte med, er at kigge på huset udefra. Hvordan er murene – kunne de klare lidt maling? Måske trænger huset til nye vinduer – eller bare en vask. Hvis man kigger grundigt efter, kan man på de fleste huse godt se noget, som trænger til en lille opfriskning. Det er netop det udvendige, som man først ser, når man som gæst eller beboer ser huset. Førstehåndsindtrykket udgør en stor del af helhedsindtrykket af huset, og af ejerne. Man kan også vende øjnene mod haven, hvor man kan få nedkæmpet det høje græs og ukrudt, hvilket kan få hjemmet til at se uvelkomment og sjusket ud.
Det behøver ikke være projekter, som koster mange penge, eller tager lang tid. Hvis du alligevel kommer til at gå over budget, kan du tage et lån igennem crowdlending– de findes i mange forskellige størrelser og prisklasser. Har man køkkenhave, kan denne også fremstå sjusket, hvis man ikke har passet den – og i sommerperioden er det perfekt at rode i jorden. Køkkenhaven tilføjer så meget til huset i form af en hyggelig stemning, og kan være smuk med mange forskellige planter. Derudover er det også super hyggeligt, og en god familieaktivitet, at passe sådan en køkkenhave.


Hvis du midt i arbejdet får brug for en pause, så er lydbøger rigtig gode – eksempelvis Harry Potter lydbøger, hvis du kan lide Harry Potter.

Kig på huset indefra

Det næste man kan give sig i kast med, er det inden i huset. Man bruger oftest længst tid indenfor, og dermed er det også rigtig vigtigt, at dette fremstår skarpt. En hovedrengøring kan være svær at finde tid til i hverdagen, hvorfor man nemt kan komme til at springe den over. Man kan også gå i gang med at rydde op i skuffer og skabe, og smide det tøj man ikke længere bruger, til genbrug. Dernæst kan man tage et kig i køleskabet, og køkkenets andre skabe, og se hvad man finder af for gamle madvarer. Både rengøring og oprydning er meget lettere og mere overskueligt, hvis man tager et rum af gangen.
Hvis man mangler inspiration til indretning, kan man finde mange gode Facebook-grupper, eller kigge i boligmagasiner. I disse år er den minimalistiske stil på mode, men man skal selvfølgelig vælge den stil man selv er gladest for, og som man føler sig bedst tilpas i.