Hold på varmen og spar penge

Redaktionen Boligøkonomi

Når du alligevel snart er i gang med forårsrengøringen, kan du ligeså godt sørge for, at ydersiden matcher indersiden. Et hus er en investering, og det kan derfor bedst svare sig at holde det ved lige og tage fat om eventuelle hængepartier hurtigst muligt – ellers bliver det højst sandsynligt dyrere i længden.

Hold på varmen

Et tæt og isoleret tag kan spare dig mange penge på din varmeregning. Det kan være svært at se for det utrænede øje, men hvis dit tag er af ældre dato, er der en stor risiko for, at noget af varmen siver ud. Og selvom et nyt tag umiddelbart ligger i den dyre ende af skalaen, er det i det lange løb en rigtig god investering for dig. Der er rigtig mange muligheder for finansiering – du skal sørge for at vælge den rigtige.

Spar penge på både strøm og varme

Er et nyt tag et for stort projekt for dig, så er en anden og lidt billigere løsning en moderne varmepumpe. Med en såkaldt luft til luft varmepumpe kan du billigt og effektivt opvarme sommerhuset, annekset eller dit store køkkenalrum i de kolde vintermåneder – eller sågar tænde for den friske afkølingsfunktion når Danmark af og til byder på en ægte sommerdag. En varmepumpe udnytter luften udenfor, uanset vejret og de nye varmepumper producerer 4-5 gange mere varme, end den strøm den bruger.
En varmepumpe med energimærket A++ kører fx på 3,5 kW, og det sikrer dig en elregning uden overraskelser, mens du i nogle tilfælde kan spare på din varmeregning.

Mange nye varmepumper kan endda styres via internettet og forskellige apps, så du altid kan ændre funktion, energiniveau eller temperatur – så er huset varmt, når du kommer hjem fra en lang arbejdsdag, eller når hele familien har været i skoven på en kold og smuk vinterdag.