Der bliver konkurrence om udbuddet af lavenergihuse – hvem kan du stole på?

Redaktionen Boligforbedringer, Energi og miljø Leave a Comment

Flere og flere danskere vælger at flytte i lavenergihuse med forventninger om at opnå færre energiforbrugsomkostninger, bedre indeklima samt vise større miljøhensyn.

En ny undersøgelse blandt 370 husejere, der har boet i lavenergihuse i minimum 2-4 år viser, at størstedelen af husejerne har haft positive oplevelser som lavenergihusejere og vil anbefale andre at flytte i lavenergihus – ikke overraskende med de lave energiomkostninger og det gode indeklima som den primære begrundelse herfor.

1

Vælg en uvildig byggesagkyndig og få mest muligt ud af din investering

Den stigende interesse for lavenergihuse betyder, at der i fremtiden vil blive konkurrence om udbuddet af lavenergihuse blandt mæglere såvel som bygningskonstruktører.

Alle lavenergihuse skal som minimum leve op til en række standardkrav, men som køber kan det være en jungle at finde rundt i disse krav; For hvad er standard, hvornår prøver sælger at presse unødige udgifter ned over hovedet på dig, og hvad giver dig egentlig de bedste fordele som lavenergihusejer både her og nu og på længere sigt?

At købe et lavenergihus er en investering i din fremtid. Du får en sundere økonomi og du bidrager til et bedre miljø – det er med andre ord værd at sikre sig, at du får mest muligt ud af dit køb. Alliér dig med en uvildig byggesagkyndig med en bred viden om lavenergihuse og giv dig selv de bedste forudsætninger, når du skal finde dit nye lavenergihus

Når du som køber allierer dig med en byggesagkyndig, får du en grundig gennemgang af det hus, du overvejer at købe og en vurdering af, om huset lever op til de nyeste krav samt indeholder de rette tekniske installationer.

Overvejer du at bygge selv, kan du vælge at koble en byggesagkyndig på hele dit byggeprojekt, så du er sikker på at byggeriet forløber som det skal, idet der løbende føres uvildigt tilsyn, så dit nye hjem kommer til at opfylde samtlige krav for lavenergihuse.

Lavenergihusejere savner information om tekniske installationer

I ovennævnte undersøgelse fremhæver en tredjedel af de 370 adspurgte husejere, at de ikke føler, de har fået nok information omkring de tekniske installationer og dermed ikke har haft forudsætningerne for at udnytte installationerne og mulighederne optimalt. Det kan bl.a. betyde, at husejerne ikke har opnået de forventede besparelser på trods af at installationerne muliggør dette.

En byggesagkyndig vil hjælpe dig med at indhente al den nødvendige information omkring husets tekniske installationer, så du selv kan betjene huset efter nøgleoverdragelse og få maksimalt udbytte af din investering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.