Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Det skal du huske, når du skal flytte hjemmefra byggebloggen

Det er en stor beslutning at flytte hjemmefra, og det er ikke altid bare lige. Det er til gengæld også rigtig fedt. Det er en kæmpe frihed, men samtidig også et kæmpe ansvar.

Inden du flytter

Før du flytter, bør du overveje grundigt, hvad det er, du går ind til. Det er en rigtig god idé at lægge et budget. Både et budget over selve flytningen. Hvad har du brug for af penge til depositum, møbler osv. Du skal huske, at der skal bruges penge på rigtig mange ting, som du ikke lige har overvejet i første omgang. Sådan noget som støvsuger, tørrestativ, rullegardiner eller lign. Læs mere her. Skriv ned hvad du har brug for, og hvad det cirka vil komme til at koste. Ligeledes bør du lave et budget til når du er flyttet. Hvor meget har du at gøre godt med om måneden, og hvad bruger du på det forskellige.

Spar hvor du kan

Som sagt er det en dyr fornøjelse at flytte hjemmefra. Derfor er det også en god idé at spare, hvor du kan. Når du handler, så gå hele tiden efter det billigste alternativ. Hold øje med tilbudsaviserne, så du kan handle ud fra det. Det gør måske ikke den største forskel her og nu, men er det noget du fortsætter med, vil du helt sikkert kunne mærke det på kontoen. Det samme med sådan noget som bredbånd, telefonabonnement osv. Sørg for, at du har det billigste, du kan få. Ring og få et godt tilbud, for de kan som regel godt give dig det billigere end du allerede har.

Tjek om du kan få boligstøtte

De fleste kan faktisk få boligstøtte, når de bor ude, så tjek op på, om du også kan få det. Det vil spare dig for en godt sjat penge hver måned.