Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Det er ikke kun hunden der skal luftes – det skal plænen også

Når man forsøger at få en flor og velholdt græsplæne, så er der flere ting, som er vigtige at gøre for at dette kan lade sig gøre. Det er vigtigt at vande græsplænen, så den ikke bliver brun og tør, det er vigtigt at gøde græsplænen, så den er rig på de næringsstoffer, som planterne skal bruge og så er det også vigtigt, at man får luftet sin græsplæne, så rødderne kan få luft, vand og næringsstoffer. Dette plejer man at opnå med en vertikalskærer, som måske er et af de mest undervurderede haveværktøjer.

Hvad er en vertikalskærer?

En vertikalskærer kan man opfatte som on græsslåmaskine, som prikker lodrette huller i jorden i stedet for at tage de øverste centimeter af græsset. Der er også nogle modeller, som laver riller i stedet for huller, men den grundlæggende idé er den samme. Når man bruger en have bliver jorden komprimeret og dette betyder, at græsrødderne måske ikke kan få eller nå alle de næringsstoffer, som der skal til for at få en smuk plæne. Dette afhjælper man ved at lave hullerne og så vil man kunne se en stor forskel på ens græsplæne i det lange løb.

Hvor finder jeg den bedste vertikalskærer?

Når du skal på jagt efter den bedste vertikalskærer kan det være uhyre svært selv at træffe den beslutning, fordi de fleste måske ikke har så meget erfaring med vertikalskæreren som maskine. Der er derfor heldigt, at man kan få hjælp af folk, som har testet de forskellige maskiner og offentliggjort resultatet på internettet. Find den bedste vertikalskærer her ved at følge linket og luft din plæne med en vertikalskærer så snart som muligt. Dette er helt klart et køb, som man ikke skal kimse ad, hvis man jagter den frodige, tætte og grønne plæne.