Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Har du købt et håndværkertilbud?

Har du altid gået og drømt om at istandsætte dit eget hus? Det der med, at alt er lavet af dig selv. Du kan helt selv bestemme hvordan det skal se ud. Du bestemmer selv i hvilket tempo, tingene skal gøres, og hvornår de skal gøres. Hvis du altid har gået med den drøm, så ville et ”håndværkertilbud” nok være noget for dig. At købe et hus, som har brug for en rigtig kærlig hånd og som måske nærmest står til at rive ned, som du så kan reparere og gøre lækkert. Hvis du står i den situation, at du allerede har købt sådan et hus og skal i gang med istandsættelsen, så er der blot nogle få ting, som du bør huske på for at få den mest succesfulde oplevelse.

Få andre til det, du ikke selv kan

Selvom der er noget fedt i at have lavet alt selv, så kan du ikke være god til alting. Du bør ikke overanstrenge dig selv, eller kaste dig selv ud i projekter, som andre ville kunne gøre langt bedre og hurtigere. Det er spild af tid. Selvfølgelig hvis det er et mindre projekt, kan du sagtens bevæge dig ud i at forsøge selv. Men skal du f.eks. mure en væg og har aldrig gjort det før, kan du lige så godt kontakte en murer. Læs mere her

Skab et overblik før du starter

Det kan virke som en meget uoverskuelig opgave, når du skal i gang med at istandsætte et helt hus. Det handler bare om at lægge en plan. Beslut hvad du skal lave først. Hvor meget du kan lave selv, og hvad du skal have hjælp til. Hvilke materialer og maskiner, du har brug for osv. Tag én ting af gangen, så du ikke står med en masse halvfærdige projekter.