Det skal du huske til dit rejsegilde

Redaktionen Hus og have

Når man har bygget nyt og er helt vildt glad for resultatet og bare ikke kan vente med at flytte ind, så kan man fristes til at holde en fest. Det er lige præcis disse følelser, som et rejsegilde bliver bygget på. Når husets spær er opført plejer bygherren, det er dig, at holde en lille fest for at fejre, at bygningen nu står og det er for at takke alle de håndværkere der har været med til at udføre opgaven og vise dem taknemmelighed.

Mad og drikke

Det kan være utroligt rart, hvis der er en bid mad og nogle kolde drikkevarer, når man kommer til gildet. Her kan man, efter årstiden, vælge forskellige retter og drikkevarer og man kan f.eks. grille pølser ude foran. Det er op til en selv, hvad man vil lægge i det, men det er passende, at der er et rejsegilde. Der er dog også nogle traditioner som er tæt forbundne med rejsegildet, og her tales der selvfølgelig om de velkendte blomsterkranse, som man har på toppen af en pæl på huset.

Lidt om kranse

Normalt har man én til tre kranse på toppen af denne pæl og det var i sin tid for at mane onde ånder bort. Det er dog ikke den mest udbredte tanke i dag, men det er stadigvæk noget, som bliver praktiseret i høj grad. Her skal man selvfølgelig have fat i nogle flotte kranse og de fås hos en blomsterhandler. Her er det rart, hvis man får nogle blomster fra en blomsterhandler der ved, hvad de laver. Du kan se varianterne her og finde ud af præcis hvilke kranse der skal pryde dit nybyggeri. Denne blomsterhandler leverer omkring Løkken, Hjørring og Lønstrup, men det skulle være til at finde nogle kranse uanset hvor du skal holde dit rejsegilde henne.