Materialer og mønstre du skal overveje til dit næste spisebord

Redaktionen Hus og have

Når du skal købe nyt spisebord, skal du først finde ud af, hvordan det skal se ud. Det kan du gøre på flere måder. Du kan kigge på det rum, hvor spisebordet skal stå, og se hvad der vil se godt ud. Ellers kan du jo blot købe et spisebord, som du synes er fedt, og så tage det derfra. Hvis du ingen ide har om, hvordan dit næste spisebord skal se ud, kan du få nogle ideer til det her.

Træ

Et materiale som træ er måske en meget overfladisk måde at beskrive et spisebord på. Det er fordi, der er så mange forskellige spiseborde, der er lavet af træ. De har forskellige farver, strukturer, og ser generelt meget forskellige ud. Men træ er et meget populært materiale at indrette med for tiden. Et spisebord lavet af træ kan også fås i mange forskellige mønstre. Det kan være et simpelt egetræs bord, med en bordplade der er meget enkel. Det kan også være noget mere avanceret, som f.eks. sildebensborde, altså et træbord med et sildebensmønster.

Glas

Glasborde fås, ligesom træbordene, i flere forskellige afskygninger. For det meste vil man med et glasbord nok mene, at det er selve bordpladen der er lavet af glas. Hvis glaspladen er gennemsigtig, kan det give et meget minimalistisk udseende, mens en matteret glasplade er lidt mere rustik. Dog kan en gennemsigtig voksdug godt være en god ide, så man undgår de værste skræmmer i glaspladen, men samtidigt får lov til at se, at der er glas indenunder dugen.

Stål

Stål er en del af den vidt populære industrielle indretningsstil. Hvis det er denne du går efter, kan du uden problem implementere et spisebord af stål i din spisestue. Det ser meget rent ud, og kommer ikke til at virke som om, at det er blevet placeret forkert.