Det skal du overveje, når du køber en sandkasse

Redaktionen Hus og have Leave a Comment

I Danmark findes der en sandkasse i næsten alle haver. Alle har leget i en sandkasse som lille, og i børnehaven er de også ofte meget eftertragtede. Men en sandkasse er ikke bare en sandkasse. Der findes utallige varianter, og de har alle deres fordele og ulemper.

Her giver vi dig et par tips til, hvad du skal overveje, inden du køber en sandkasse.

Skal du vælge en sandkasse med låg?

Først og fremmest er det en god idé at overveje, om du vil have en sandkasse med låg. Det begrænser nemlig udvalget og giver et godt udgangspunkt for dine andre kriterier.

Der er mange fordele ved at have låg på sandkassen. Først og fremmest undgår du uventet besøg fra katte og andre dyr, som godt kan lide at bruge sandkassen som toilet. Ud over at dyreekskrementer er ulækre, er de også meget uhygiejniske og kan indeholde sygdomsbakterier. Derfor er det en god idé at holde sandkassen fri for dem.

Til gengæld begrænser et låg størrelsen på sandkassen. Mange sandkasser med låg er højst 1-2 meter på den længste side, så her er det værd at overveje, om du vil prioritere at have låg eller en større sandkasse.

Og det leder elegant videre til næste spørgsmål:

Skal sandkassen kunne flyttes?

Afhængigt af, hvordan din have er indrettet, kan det nemlig være en fordel, at sandkassen kan flyttes. Skal den det, skal du være meget opmærksom på størrelsen, især hvis sandkassen er lavet af tungt træ.

Hvis sandkassen ikke skal kunne flyttes, kan du overveje at lave en indbygget version. Med en god spade, lidt fiberdug og en smule tømrerevner kan du relativt nemt lave en sandkasse selv. Den kan tilpasses til lige netop jeres have og bygges direkte i jorden.

Skal voksne kunne lege med?

Sidst, men ikke mindst, er det en god idé at overveje brugen af sandkassen. Mange færdigbyggede sandkasser, især dem med låg, kommer med indbyggede sæder. Det betyder, at både børn og voksne kan sidde behageligt på kanten af sandkassen i stedet for at skulle sidde direkte i sandet.

Gode siddepladser tager plads fra sandkassen, så her skal du igen overveje, hvad der giver bedst mening for jer. Er børnene så store, at de fint kan lege i sandkassen selv, eller kommer du også til at bruge tid i den? Og hvordan passer en sandkasse med sæder til jeres andre kriterier?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.