Disse ting skal du have styr på som iværksætter

Redaktionen Nyttige råd Leave a Comment

Det har aldrig været nemmere at starte virksomhed i dagens Danmark end netop nu.  Her er det muligt at finde alle informationer online, hvor man nemt registrere sin virksomhed og køber sit CVR nummer. Hvis du går med tanken om at blive selvstændig, så er der nogle helt basale ting der skal være styr på.   Her får du nogle helt basale råd til, hvad det er du skal have styr på inden opstart.

Strategi

Som selvstændig er det nødvendigt at have en hel klar plan over, hvorledes i skal få jeres virksomhed op at stå. Her er mange parametre, der gør sig gældende, hvorfor det bliver svært at gennemgå dem alle. Først og fremmest skal man finde ud af hvad virksomhedens vision og mission er.  Når de er klarlagt, så skal der laves en detaljeret plan over, hvordan man når disse. Hvis man eksempelvis har en ambition om, at man vil sælge bæredygtig tøj, så er det relevant, at se på hvordan får det tøj ud til målgruppen og markedsføre sig bedst muligt, for på denne måde at få et salg og en omsætning i gang.  En god måde realisere sine mål på, er ved at bruge redskaber fra projektledelse, hvor man ofte arbejder med milepæle. En milepæl er et bestemt mål, der skal være indfriet inden for en bestemt tidshorisont.  Når man starter en virksomhed kan det være, at i første regnskabsår, så skal der minimum være en omsætning på xx antal kroner eller, hvis man sælger håndklæder, så skal der sælges xx antal.

Økonomi

Det vigtigste punkt som selvstændig er, at have styr på økonomien. Hvor mange udgifter kontra indtægter er der i virksomheden.  Hvordan ser det økonomiske råderum ud?  Hvordan skal pengene spenderes, således de gavner mest, er der nogle steder, hvor det er mere favorabelt at bruge dem end andre? Spørgsmålene er mange, men faktum er, at bliver nødt til at have styr på de økonomiske aspekter, hvis virksomheden på nogen måde skal være i stand til, at markere sig på pågældende marked. En god måde til at få styr på sin økonomi er ved bruge regnskabsprogrammer, hvis der i starten ikke er kapital til at ansætte en revisor.  Mange regnskabsprogrammer er forholdsvis simple at bruge og de giver et nemt overblik over, indtægter og udgifter.

Lokaler

Miljøet kan have en stor indvirkning på, hvor medarbejderne i en virksomhed præsterer.  Hvis lokalerne ikke er komfortable på nogen måde, så vil medarbejdernes effektivitet falde, alene på grund af interne forstyrrelser. Derfor kan det være relevant at gøre en ekstra dyd ud af, at finde de rigtige lokaler. Det skal selvfølgelig være inden for et økonomisk råderum. Alternativ kan man starte ud i en lille lejlighed, hvor det kan være favorabelt at starte med at leje sig ind.  Hvis virksomheden ligger i hovedstaden, så vil lejeboliger i København være et godt sted, at starte.

Selskabsform

Mange iværksættere negligere ofte de juridiske aspekter, når der skal startes en ny virksomhed. Det er ikke underordnet hvilken selskabsform, virksomheden har. Der er forskellige former for hæftelse afhængig af virksomhedstypen. Den billigste selskabsform er et iværksætter selskabs, som kun koster en krone at oprette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.