Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Sådan skaber du øget værdi i din bolig

Hvis boligen alligevel skal laves om, så kan den lige så godt blive renoveret med henblik på, at det øger dens generelle værdi, hvis den engang skal sælges.  Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan øge boligens værdi og her kommer der nogle tips til de ting, som der bør fokuseres på, hvis der skal investeres i egen bolig.

Giv den et trendy tvist

Når man skal renovere sin bolig er det nogle gange nødvendigt, at man lægger sine personlige præferencer til side og tænker på, hvad der er trendy, hvilket vil gøre den nemmere at sælge engang i fremtiden.  Dermed er det ikke sagt, at man ikke kan istandsætte boligen samtidig med, at den får en personlig karakter.  Hvis dit hus er gammelt og har en mere eller mindre 70´er indretning med køkken for sig og stue for sig, så kan det være en god idé, at se på hvordan moderne huse har indrettet deres køkkener og stuer.  Ved at ombygge med et køkkenalrum eksempelvis, så vil langt flere familier have lyst til at flytte ind i huset, da det netop er trendy og den vil på den måde forøge sin generelle værdi.

Gør den miljøvenlig

En anden måde, hvorpå man kan renovere sin bolig, således det giver den større værdi, er ved at gøre det med miljøet i mente.  Ved at have gøre huset mere energivenligt vil det ikke kun gavne miljøet, men også de personer, som bor inde i huset qua de mere energivenlige materialer, som der bliver brugt.  I den forbindelse kan man gøre boligen miljøvenlig på flere måder alt efter behov.

Måden hvorpå huset bliver opvarmet lam være et godt tiltag, da det har stor betydning for miljøet, men også for boligejerens økonomi.  I stedet for at bruge fossile brændstoffer som kul og olie, så kan det være en god idé, at bruge vedvarende eller bæredygtig energi til at varme huset op med.

Her er der et væld af metoder, som kan bruges, hvor installation af et træpillefyr er en af dem.  Her bruges der træpiller, som er lavet af gamle spånplader til at varme huset op med. Alternativt kan man installere en varmepumpe, som transformere kold luft til varmt og er en af de bedste måder at varme huset op på.  Hvis økonomien ikke tillader, at banken vil låne en penge til en gennemgribende renovering, så vil det være en god idé, at bruge et pantebrevslån, som er en finansieringsmulighed udenom banken.

Reducér driftsomkostninger

Det er ingen hemmelighed, at det er dyrt at være boligejer, hvor husets inventar kan være med til at skrue forbruget i vejret. I den forbindelse vil det være relevant, at renovere med fokus på, at reducere disse omkostninger.  Hvis man alligevel skal skifte både ovn og køleskabet ud, så vil det være en god idé, at gøre det med nye modeller, som reducere energiforbruget.  Disse modeller vil måske være lidt dyrere end de mindre miljøvenlige modeller, men på sigt vil der være en besparelse, ligesom det vil være nemmere, for en eventuel mægler i København eller en ejendomsmægler i Odense, at sælge huset, i og med det giver større økonomisk værdi for huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *