Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Drivhuse – 5 planter du bør så i dit drivhus

Drivhuse bringer en masse rare tanker frem hos de fleste.

Kender du ikke det, at man får en speciel fornemmelse af, at tænke på grøntsager fra et drivhus. På én eller anden måde forbinder man bare drivhusgrøntsager med det bedste man kan få. Efter en god sæson, høster man de bedste og mest saftige grøntsager og frugter, man kan ønske sig.

Èn af de bedste udbydere af drivhuse er Willab Garden, som kan give dig en masse gode tips til, hvilke planter du kan vælge. Læs meget mere om Willab Garden her: drivhuse

Hvad plejer du at nyde fra dit divhus? Mulighederne er utallige, men her kommer 5 rigtigt gode bud på planter du med succes kan have i drivhuse.

1. Tomater

Tomater er absolut en klassiker, og det er der flere grunde til.

For det første smager de bare bedre, når du selv har dyrket dem. Efter en god sæson, er der ikke noget bedre, end at sætte tænderne i en saftig tolmat, som man selv har sået, og set vokse. Eller skær den i tykke skiver, og brug den i en lækker burger fra grillen, eller en dejlig tomatsalat.

Eller kort og godt, spis tomaten lige fra stænglen med en lille smule groft salt på.

2. Chili

Chilifrugter er efterhånden blevet populær  i mange drivhuse. Man må nok sige, at Chili Klaus har haft sin indvirkning på danskernes interesse for Chili. Og heldigvis for det, for chilien er en delikatesse, hvis du benytter den korrekt.

Alle ved at chilien kan være umådeligt stærk, men brug den til, at pirre dine smagsløg i salater, på kød, i smoothies eller i pestoer. Der er virkeligt mange muligheder, så længe at du husker, at chilifrugten ikke skal overdøve de øvrige ingredienser.

3. Jordbær

Drihusenes konge vil mange nok mene. Jordbær er og bliver en fantastisk frugt, og hvem nyder ikke et dejligt sødt jordbær. Du vil simpelthen elske, at have dine helt egne jordbær, som du bare kan plukke. Jordbærplanter har det virkeligt godt i et drivhus, hvor de ikke er udsat for vejr og vind, og hvor snegle og andre skadedyr ikke kan ødelægge dem.

Så find din favoritsort, og kom i gang med at plante jordbær i dit drivhus.

4. Ærter

Siger man drivhuse, siger man helt sikkert også ærter.

Tænk på en ærtebælg med store velsmagende ærter. Du kender det helt sikkert godt – smagen er bare bedre, når ærterne er fra et drivhus, hvor de har fået lov at vokse sig store og søde.

Der er ikke noget bedre for alle som elsker ærter, end at åbne en ærtebælg med ærter, som har fået tid til at gro sig store og lækre.

Derfor skal du bare så nogle ærtefrø, og glæde dig til at spise dine egne ærter.

5.Gulerødder

Hvad er et drivhus uden gulerødder?

Det er klassikeren over dem alle. Med gulerødder får du virkeligt fornemmelsen af, at skabe et lille mirakel. Nogle bittesmå frø i jorden, og snart trækker du store flotte gulerødder op. Børnene elsker det, og kan jo bare spise gulerødderne lige fra jorden, når blot du lige husker at skylle jorden af.

God fornøjelse 

Det var 5 tips til planter, som egner sig særligt godt til drivhuse.

Vi håber du får en god høst.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *