Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Slagleklipper og brakpudser til forskellige typer vedligeholdelse af dine udendørsarealer

Hvis du arbejder meget med vedligeholdelse af diverse græsarealer, har du sandsynligvis arbejdet med både en slagleklipper og en brakpudser før. Disse monteres på en traktor, hvorefter de giver en god slagkraft i forhold til klipning af græs, tidsler, buske og anden beplantning, som kan findes på dine græsarealer. Arbejdets størrelse og type har stor indflydelse på, hvilken type maskine, du bør investere i. En slagleklipper kan – som en tommelfingerregel – bruges til betydeligt større og mere krævende opgaver, end en brakpudser, hvorfor en brakpudser er ideel til vedligeholdelsen af jævne, flade græsarealer, hvor der ikke fremkommer vilde beplantninger.

En slagleklipper til alsidigt udendørs brug

En slagleklipper er et meget fleksibelt værktøj, som kan bruges til mangt og meget. Der er nemlig ikke nødvendigvis kun tale om almindelig horisontal klipning af græs. De fleste slagleklippere benytter sig af hammerslagler, som virkeligt kan give en effekt under klipningen. Hvis du derfor støder på mere robuste planter eller forhindringer, så vil en slagleklipper kunne klippe det meste over. Denne er derfor ideel til det mere grove arbejde, hvor der ikke blot er tale om almindelige og fine græsmarker.

Du kan også finde en type slagleklipper, som kan vendes vertikalt, hvilket tillader en 90-graders klipning. Dette kan virke mærkværdigt i forhold til klipning af græsarealer, men dette betyder altså, at man først og fremmest kan klippe græsarealer, hvor der er hældning. Det betyder endvidere, at du med sådan en slagleklipper kan klippe beplantning, som vokser ind over dine græsarealer, hvorfor du for eksempel kan trimme buske med din slagleklipper.

Brakpudser til mindre krævende klipning

En brakpudser er både prismæssigt billigere og brugsmæssigt mere simpel. Denne benytter du til vedligeholdelsen af græsarealer, hvor du har terrænet tilpas fladt, og du derfor ikke behøver at justere på hældningen af selve klipningen. Din brakpudser vil kunne indstilles i højden, så du her kan justere på, hvor tæt der klippes. En brakpudser vil derfor økonomisk være billigere, hvorimod en slagleklipper er dyrere – afgørelsen af, hvilken type maskine du investerer i, har som udgangspunkt rod i hvilken type arbejde, du skal udføre.

Du kan se et bredt udvalg af flere typer af slagleklippere og brakpudsere online – blandt andet hos den danske forhandler, DK-Tec.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *