Overvejelser du skal gøre dig inden energirenoveringen

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Der er ingen tvivl om, at energirenovering er fremtiden. Miljøet er skrantende, og energiforbruget i bygninger er så højt, at det bærer en stor del af ansvaret. Hvis du ikke tænker det ordentligt igennem, kan du dog også komme ud på den anden side af renoveringen med flere skrammer, end hvad godt er.

Derfor bør du tænke det ordentligt igennem, inden du begynder på en omfattende energioptimering. Det kan dog også sagtens lade sig gøre – vi guider dig nemlig!

Hvorfor bør jeg energirenovere?

For at kunne vurdere, hvorvidt det er en god idé at energirenovere, skal du kende til alle variablerne. Der er nemlig rigtig mange fordele ved at energirenovere. Det lyder som følgende:

  • En lavere varmeregning
  • Mere klimavenlig bolig
  • Opgradering af det arkitektoniske
  • Øger boligs salgsværdi
  • Sundere indeklima og komfort

Hvilke problematikker er der?

Det lyder selvfølgelig rigtig godt, og det er det skam også, men det ændrer ikke på, at der stadig er nogle forudsætninger, der skal være i orden, før det er en god idé at energirenovere.

Først og fremmest skal du være yderst tilfreds med din boligsituation og have en stabil tilværelse, hvor du ikke pludselig kan blive bedt om at flytte. Hvis det er tilfældet og energirenoveringen ikke er for at øge boligens salgsværdi med henblik på et nærtstående salg, bør du ikke energirenovere.

Det er simpelthen en for omfattende affære, hvis du ikke har tænkt dig at bo der længe. I stedet bør du tage tyren ved hornene og begynde at lede efter en ny bolig, som du er mere tilfreds med, eller som passer bedre til din tilværelse. Hertil er det en rigtig god idé at tilkoble en boligadvokat.

Efter den nytte ejendomsmægler trådte i kraft er eksistensgrundlaget for boligadvokater blevet større. Ejendomsmægleren står nemlig ikke længere til ansvar overfor køber, og kan derfor defineres ved at være sælgers repræsentant. Du har derfor brug for en uvildig rådgiver, og den rolle kan boligadvokaten til fulde tage på sig. Man kan derved sige, at boligadvokaten er købers repræsentant.

Finansiering af renoveringen

Finansieringen er formentlig det allervigtigste at overveje, inden du begynder energirenoveringen. Pengene skal nemlig bare være der, og det skal bestemt ikke være sådan, at du lægger dig for dybt. Hvis du gør det, og der lige pludselig rammer endnu en boligboble, sidder du rigtig, rigtig dårligt i det. Det handler i stedet om at være taktisk i sin finansiering af foretagendet. Der er nemlig en del muligheder, du kan benytte dig af.

Først og fremmest kan du overveje at få mere luft i budgettet ved en omlægning af lån. Dette er en rigtig god måde at spare penge på, hvilket helt sikkert vil komme dig til gode i løbet af renoveringen.

Når du igangsætter tiltag, der bistår til et bedre miljø kan du søge nye lån med lave renter hos banker og realkreditinstitutter. Renten plejer at være lavere hos institutterne, hvor oprettelsesgebyret til gengæld også er tilsvarende højere. Jo højere lånet er, desto større sandsynlighed er der for, at du skal benytte dig af institutterne.

En anden mulighed er at søge om støtte til energivenlige tiltag hos diverse energiselskaber. Det er blevet ekstra attraktivt efter at energiselskaberne indgik en fælles ’energispareaftale’ for at sikre, at energirenoveringer får de bedste forudsætninger.

Du kan også søge om tilskud hos dine håndværkere. Det bliver afregnet i form af et håndværkerfradrag. Alt sammen noget du skal overveje, inden du påbegynder den egentlige renovering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.