Energirenovering: Boligejerne skal i gang

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Der er opsving i den danske byggesektor. Flere danskere bygger nye huse eller bygger til, og når man anlægger beboelse i 2018, bliver der bygget med energivenlige materialer, som sikrer en god energistandard. Men ejerne af ældre huse skal også med på energivognen, hvis hele den danske boligmasse skal køre først over målstregen.

 

Der er generel fremgang at spore, når man ser på udviklingen af energieffektiviteten i boligmassen i Danmark. Nyt byggeri bliver opført i meget bedre materialer end tidligere, som sikrer en god energistandard – bedre end i ældre huse.

 

Det er Erhvervsmagasinet, der i slutningen af marts kunne fortælle, at fremgangen er til stede, men selvom den generelle tendens er positiv, stiller filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania alligevel op i artiklen med en opsang til ejere af ældre boliger i Danmark:

 

-Det vil være godt, hvis branchen og boligejerne kan få et politisk signal om at satse mere på energieffektivisering. Det er den slags signaler, der driver udviklingen og forskningen, og som kan sætte det på dagsordenen ude hos boligejerne, sagde hun til Erhvervsmagasinet.

 

Bor man i et ældre hus, og er energirenovering en del af den huslige dagsorden, kan det være en god måde at starte sin energirenovering på, hvis man foretager udskiftning af sine vinduer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.