Er din jord forurenet?

Redaktionen Hus og have Leave a Comment

Det er måske ikke det første, du tænker over, når du går en tur i haven eller vander blomsterne i bedene, men hvis din grundjord er forurenet, så skal der absolut gøres noget ved det. Når der er konstateret forurenet jord, så er den primære løsning, at det forurenede jord bliver gravet væk, men man går også til andre mere gennemgribende metoder, hvis problemet viser sig at være exceptionelt. Der er dog nogle helt klare grunde til, hvorfor du bør undersøge, om din jord er forurenet.

Derfor er det vigtigt at vide

Selve konceptet med, at ”noget er forurenet” er i sig selv ikke en særlig positiv tone. Derfor tager det ikke lang tid at komme til den konklusion, at det nok ikke er godt, hvis din jord er forurenet. Der er mange måder, hvorpå din jord kan blive forurenet, og der er ligeledes mange måner, hvorpå du skal forhindre, at din jord bliver forurenet. Her skal vi snakke om, hvorfor det er vigtigt at vide, om du skal have gravet det væk.

Sundhedsrisiko

Jordforurening udgør selvfølgelig en sundhedsrisiko, men i bedste fald udgør det ikke nødvendigvis nogle skader i dagligdagen. Det bliver et problem, når den forurenede jord graves op og flyttes til et område med sårbart grundvand eller tæt ved en børnehave, hvorefter jorden kan være til skade for helbred og omgivelser på sigt. Mange danske grunde er i den lettere del af forureningsskalaen, og det er derfor ikke til stor gene. Sikr dig mod forurenet jord ved at undgå direkte hudkontakt med jorden.

Grunden mister værdi

Det er vigtigt at påpege, at forurenet jord får din grund til at miste værdi. Jordforurening kan derfor lede til, at du mister penge på sigt, da grunden kan være vanskeligere at sælge. Derudover har kommunen særlige krav til byggerier på forurenet jord, så det kan være dyrere.

Få gode råd om jordforurening

Hvis du har brug for hjælp angående forurenet jord på i København, Sjælland, så kan du læse meget mere om, hvordan jorden bortskaffes og renses ved at klikke videre her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.