Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Er din trailer køreklar?

Det er ikke nødvendigvis alle, som er klar over væsentligheden ved at have en køreklar trailer. Men en trailer til din lastbil er et vigtigt arbejdsinstrument, som også skal leve op til en række sikkerhedsmæssige standarder. Derfor er det vigtigt, at man som virksomhed har løbende periodiske tilsyn med trailerens stand, så den ikke kommer til at udgøre en farerisiko.

For eksempel har en stor lastbiltrailer ofte tonstungt gods og fragt materiale på sig, hvilket betyder, at lastbilens totalvægt bliver meget høj. Det stiller selvfølgelig store krav til for eksempel bremserne på lastbilen. Dette er blot et af mange eksempler på, hvorfor det er så vigtigt at vedligeholde sine store køretøjer, så de ikke udgør risici i trafikken.

Foruden at skulle være i god og forsvarlig stand, skal traileren naturligvis også løse en opgave vedrørende fragt og transport. Også her er det vigtigt, at vognmanden har et pålideligt arbejdsredskab til rådighed. Det gælder sig så varer er tilstrækkelig godt låst inde og at traileren er let at tilgå. Sidstnævnte kan blandt andet komme til udtryk, hvis traileren har en automatisk bagsmæk som kan køre op og ned, når der skal lægges an og køres fragt af traileren. I sådanne situationer er det er vigtigt, at alle komponenter fungerer, så der ikke spildes tid. Husk på at de danske vognmænd skal løse mange opgaver i løbet af en arbejdsdag – hvad enten de kører på nationale ruter eller regionalt over hele Europa.

Sørg for et godt værksted

Når du skal have vished for, at din trailer – og lastbil i det hele taget – er i god stand, er det er vigtigt med pålidelige samarbejdspartnere. Vi anbefaler derfor, at du allierer dig med et dygtigt trailer værksted – som derudover naturligvis også har styr på selve lastbilens motor og førerhus.

På den måde vil du være sikret en køreklar lastbil, som står parkeret og er klar til at køre ud og løse dagens opgaver på korte såvel som lange ruter.

Husk at selvom en lastbiltrailer lyder som et meget simpelt produkt, kan påsætningen af avanceret trailere kræve, at det er en fagmand, som er på opgaven.