Sådan øger du effektiviteten i din byggevirksomhed

Redaktionen Tømrer

Byggebranchen står aldrig stille, og der er altid tonsvis af projekter på bedding, som der skal tages hånd om. Når man blot har været i branchen i en uges tid, så lærer man med det samme, at tid er lig med penge, og derfor er selv en lille øgning af effektiviteten med til at gøre hele byggeriet meget mere profitabelt.

Dermed kan det godt betale sig at undersøge, hvordan man bygger mere effektivt – og der er mange forskellige veje at gå, hvis man gerne vil øge effektiviteten i en byggevirksomhed.

Sørg for let transport og læsning af materialer

Én af de store flaskehalse, når man bygger, er transporten af maskiner og af- og pålæsning af materialer fra lastbiler eller containere. Dette gælder i virkeligheden uanset, om man bygger et mindre hus i ét plan, eller om man renoverer 100 lejligheder i en boligblok – materialer og materiel skal helst komme så hurtigt og gnidningsfrit fra A til B.

Her kan det f.eks. betale sig at investere i en professionel læsserampe fra Toftlund Maskinfabrik, der gør det meget nemmere at få materialer og materiel ud af den lastvogn, der bringer dem til stedet. Med en læsserampe kan man meget lettere komme til tingene i lastvognen, og det er virkelig noget, der er med til at spare tid på byggepladsen, når man ikke har en fast læsserampe til rådighed. Herudover kan man sørge for at gøre adgangsvejene til byggeriet så store og venlige som muligt, hvilket også øger effektiviteten på byggepladsen.

Giv håndværkerne en ekstra gulerod at arbejde mod

Alle ved, at effektiviteten på et byggeprojekt afhænger meget af, hvordan medarbejderne har det på pladsen, og om de er motiveret til at yde en ekstra indsats. Derfor er det altid brugbart at sørge for en ekstra gulerod, der kan holde tempoet og motivationen oppe på en given byggeopgave. Det kan f.eks. være i form af udsigten til en akkord-bonus, ekstra ferie eller noget helt tredje, der er knap så dyrt. I virkeligheden er en udstrakt hånd meget værd i byggebranchen, og selvom de fleste motiveres mest af penge eller fritid, så er der mange måder at øge motivationen hos ens medarbejdere.

Hvis du mangler inspiration til særlige tiltag, der kan være med til at øge effektiviteten hos de håndværkere, der arbejder på en speciel byggesag, så findes der en masse gode hjemmesider, hvis man laver et par Google-søgninger. Det er alt tiden og besværet værd, hvis det er med til at øge effektiviteten i netop din byggevirksomhed.