Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Udvalgte artikler

Er et sommerhus i det sydlige Jylland for dig?

Sommerhuse er steget meget i værdi over de sidste par år. Alene i 2020 er priserne i gennemsnit steget med over 12%, hvilket er en utrolig stigning på så kort tid. Dette er set i lyset af covid-19, som har betydet at langt de fleste ikke har været i stand til at rejse, hvilket har været lukrativt for sommerhusmarkedet herhjemme. Det er altså ikke blot udlejning der har fået et større boost, men også decideret sommerhuspriserne er steget.

Men hvor bør man kigge efter sommerhus henne? Det er selvfølgelig nemmest at kigge i sin egen omegn, men er meningen med et sommerhus ikke lidt, at man kan komme væk hjemmefra, og opleve en feriestemning når man har behov for at koble af?
Jylland har utroligt flotte sommerhuse områder, og specielt langs vestkysten, helt nord på og også nede syd på. I denne artikel giver vi dig 3 gode grunde til at købe et sommerhus i det sydlige Jylland.

Tempoet er skruet en tand ned i Sønderjylland

Ønsker man et sommerhus i rolige omgivelser, hvor det eneste formål er at nyde tilstedeværelsen, uden at tænke på hvad naboen synes om dit valg af skjorte, eller farven på din bil? Så kunne et sommerhus i Hejlsminde eller en anden dejlig by i det sydlige Jylland være lige noget for dig.
Sammenligner man med det nordlig Jylland, eller måske flere steder på Sjælland, så er der en mere afslappende stemning i Sønderjylland, som du ikke finder mage mange andre steder.
Ønsker du et sommerhus i Hejlsminde, Grønninghoved eller omegnen, så kan du med fordel tage fat i en ejendomsmægler i Haderslev, som ikke lægger langt fra begge destinationer.

Det er tæt på grænsen

En af de helt store fordele ved at have et sommerhus i den sydlige del af Jylland er, at man kan køre over grænsen og handle billigt ind til hele ferien. Ikke nok med at sodavand og øl er meget billigere, så er de fleste madvarer også billige, hvorfor man altså kan spare en hel del på madbudgettet hvis man tager et smut over grænsen inden man lander i hytten.

Naboskabet er usammenligneligt

Måske naboskabet også er fantastisk i mange andre landsdele, men i den sydlige del af Jylland er det ikke til at sammenligne med andre steder. Kulturen hvor man hjælper hinanden, og gerne står med en øl over hækken er fantastisk. Dit og mit kommer sig ikke så nøje, og man er generelt mere interesseret i det lille samfund end så mange andre steder.
Det betyder jo selvfølgelig, at man har lyst til at deltage aktivt, men det er skam heller ikke et must, hvis man mest af alt ønsker at passe sig selv – men hvem ønsker ikke et godt naboskab.
Specielt børnene synes at nyde godt at det gode naboskab, og der vil med sikkerhed blive dannet minder for livet, hvis de kan få lov at lege med de samme nabobørn år efter år.