Få dit hus varmet op med en varmepumpe – billigt!

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Der er mange ting, som vi boligejere ikke holder af, og specielt regninger er et stort irritationsmoment. Det er aldrig dejligt at bruge sine surt optjente penge på varme, el og de andre regninger der hver måned vælter ind ad døren.

Heldigvis er der dog flere måder, hvorpå du kan mindske dine faste udgifter, så der kan blive flere penge til sjov og spas. Eksempelvis kan du let skære i dine varmeudgifter, hvis du bruger dine penge fornuftigt. Blandt andet en varmepumpe kan være et effektivt middel mod dine regninger, eftersom den i mange henseender kan spare dig lidt på din nuværende varmeregning. Der findes tre varmepumper, og de vil blive gennemgået her i artiklen.

Luft til luft

Den første er luft til luft varmepumpen, og det er den billigste af det tre, der findes på markedet. Dog skal du ikke tro, at den ikke opfylder dine krav – nej, faktisk kan denne pumpe spare dig op til 50% på din varmeregning, hvis du skifter fra det traditionelle olie- eller gasfyr. Desuden tager den ikke lang tid at få sat op, og det kan gøres på en dag, hvis du får professionel hjælp. Alt i alt er det en god varmepumpe, der nok skal skære lidt af din regning.

Luft til vand

Den næste i rækken er luft til luft varmepumpen, og den koster fra ca. 15.000 kr. og op efter. Der er mange modeller, og ofte koster de altså lidt penge, men du betaler trods alt for en super kvalitet. Denne type bruger radiatorer og/eller varmerør til opvarmning. Specielt gulvvarmen vil du opleve, at det fungerer godt med. Desuden er fordelen ved denne, at den også er eminent til at opvarme brugsvand. Der er altså ikke mange ulemper ved denne pumpe, og har du penge, skal den nok tjene sig ind igen

Jordvarmepumpe

Dette er den dyreste model, og den har derfor også flest kvaliteter. Den har bedst effektivitet, driftsikkerhed, og levetid. Jordvarmepumpen kan ligesom luft til vand også opvarme brugsvand, men derudover udleder den altså mindre C02, hvilket er til fordel for alle samt din grønne samvittighed. Alt i alt har du altså her et mesterværk, men selvfølgelig koster den også mere end de andre.

Uanset hvilken du vælger, kan du med alt sandsynlighed se frem til besparelser på din varmeregning. Du kan se udvalg af varmepumper her, hvis du mener det er på tide at lave en investering til din bolig, som kan være med til at mindske udgifter til dine regninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.