Få en billig og miljørigtig luft til vand varmepumpe

Redaktionen Energi og miljø Leave a Comment

De fleste danskere har i dag en af de traditionelle og ældre former for varmeanlæg som for eksempel olie eller gas. Er du en af dem, der har sådan et varmeanlæg, så bør du læse med her. Du kan nemlig spare penge på din varmeregning ved at skifte dit gamle varmeanlæg til en luft-til-vand-varmepumpe. Ved at gøre dette vil du både spare penge, men du vil samtidig også have et varmeanlæg, som er rigtig godt for miljøet, da en luft-til-vand-varmepumpe udnytter luften i naturen til at lave varme i dit hus. Så er dette noget, du ønsker, så er dette en løsning for dig. Men hvordan virker en luft-til-vand-varmepumpe? Og hvor kan den placeres, uden at den optager for meget plads?

 

Sådan virker varmtvandsbeholderen

En varmepumpe tager energien fra luften og laver det om til varme, som bruges til at opvarme huset samt danne varmt vand i dit hus. Med en luft-til-vand-varmepumpe varmes dit hus gennem gulvvarme eller radiatorer. En luft-til-vand-varmepumpe består af en udedel, som leder den udendørs luft igennem ventilatorens køleelement, hvor luften nedkøler kølemidlet, hvilket gør, at energien bliver optaget fra luften, som kan bruges til at opvarme dit hus. Når kølemidlet er koldt, kan det igen bruges til at lave energi. Nu bliver kølemidlet kompresset og dermed varmet op igen. Denne varme vil man gerne have ind i huset. Dette gør man ved at kondensere kølemidlet og dermed afgives energien endnu en gang, og varmen bliver via rør ført ind i huset. Den anden del af en luft-til-vand-varmepumpe er en varmtvandsbeholder, hvori vandet, der opvarmes, kan blive opbevaret, så hele processen kan blive ved, og dit hus kan blive opvarmet.

 

Hvor kan varmepumpen placeres?

Varmtvandsbeholderen, som står inde i huset, kan godt være ret stor. Den kan være fra en halv til to meter høj, så mange er bekymrede for, hvor den kan placeres. Mange placerer den i et bryggers eller en kælder, hvor man også ofte har sit olie- eller gasvarmeanlæg. Varmevandsbeholderen fås dog i simpelt og elegant design, så den vil passe ind i de fleste husstande uden at vække opmærksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.