10 gode råd til: stråtaget

Redaktionen Tømrer Leave a Comment

I denne måned vil vi give 10 gode råd til husejere med stråtag. Stråtaget kan give et hvilket som helst hus massevis af charme, men det er vigtigt, at man husker at efterse og pleje sit stråtag, hvis man ønsker lang levetid.

  1. Stråtaget er lavet af helt naturlige materialer. Du kan derfor sætte lighedstegn mellem tagets evne til at tørre og dets levetid. Sørg derfor for at holde f.eks. skyggende træer fra taget, så det har de bedste tørreforhold.
  2. Fugt kan ikke kun komme udefra. Vi tørrer tøj, laver mad, går i bad og meget mere inde i vores boliger. Sørg derfor for et godt dampspærre, så der ikke stiger fugt op fra boligen til dit tag.
  3. Sørg for at holde taget rent for forurening og hold det også fri for grene, blade m.m.
  4. Få en fagmand til at efterse dit stråtag ca. hver 4 år. Han vil kunne rette kanter til, lave ny rygning om nødvendigt samt kunne give dig en hurtig pris på stråtag, hvis det er tid til et nyt. Brug gerne den samme fagmand til alle kontrollere og eftersyn, så han kan følge tagets udvikling.
  5. Husk at rense taget fri for alger. Sørg for kun at bruge godkendte rengøringsprodukter.
  6. Husk at kontrollere, at alle hældninger er intakte, så vandet kan løbe fra taget.
  7. Sørg for at dit stråtag ikke har carport, skraldespande og andet nær, som en mår kan kravle op fra og bruge som adgang til at komme ind under taget. Måren holder særligt af at bo under stråtage, da temperaturen svinger ganske lidt i løbet af et døgn. Desværre betyder besøget fra en mår også, at den gnaver i isolering og andet. Sørg derfor for at der ikke er adgangsveje til skadedyret.
  8. Tænk altid i brandsikring. Både på grund af husets forsikringspræmie, men også i forhold til almen sikkerhed. En brandsikker fiberdug under taget kan være en mulighed.
  9. Hav en særlig brandforsikring tilknyttet huset, hvis i har stråtag på. Det øger husets værdi.

Glem aldrig at kontrollere hvert halve år med en visuel gennemgang. Se efter om alt ser korrekt ud, om der ligger skidt på taget, om der gror alger etc. Er der sygdomstegn, så kontakt en tækkemand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.