Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Uncategorized

Fem gode råd, når du skal lave en tilbygning

Står du overfor at skulle have lavet en tilbygning til din bolig, så er der mange ting, der skal tænkes på og der er mange ting, der skal tages højde for. Det kan være svært at overskue det hele, hvis ikke man har erfaring med dette område. Derfor har vi i samarbejde med Schulzbyg.dk udarbejdet denne artikel, der indeholder intet mindre end fem gode råd til dig, der står og skal have lavet en tilbygning til din bolig.

1.råd: Vælg en professionel virksomhed

Det er vigtigt, at du vælger en professionel virksomhed til at udføre din tilbygning. Der er mange ting, der skal være styr på, og en tilbygning kan gå grueligt galt, hvis ikke den udføres af en professionel virksomhed. Derfor skal du også sørge for at vælge din murer, tømrer og deslige med største omhu, så du ikke ender med at hyre et firma, der ikke har de nødvendige kompetencer eller den nødvendige erfaring til at udføre den opgave, der skal udføres.

2.råd: Involver altid en arkitekt

Hvis ikke det er noget, som du allerede har gjort, så gør du klogt i at involvere en arkitekt i processen. Han eller hun skal naturligvis hjælpe dig med at udforme den nye tilbygning i form af både plantegninger og 3D-tegninger, som du efterfølgende vil kunne overlevere til de håndværkere, der skal varetage arbejdet med at opføre den respektive tilbygning. Det gør deres job langt nemmere og du får ligeledes også en tilbygning, som passer perfekt overens med, hvad du har forestillet dig.

3.råd: En tilbygning skal passe med resten af huset

Dette punkt er naturligvis en anelse vanskeligt, hvis du er bosat i et ældre hus, hvor det godt kan være svært at få en moderne tilbygning til at ligne den øvrige del af huset. Det er dog meget vigtigt, at du forsøger bedst muligt at få det hele til at passe sammen. Du bliver langt mere glad for din tilbygning, hvis den designmæssigt harmonerer med den resterende del af huset eller som du mener huset skal se ud i fremtiden.

4.råd: Overvej om du har plads til din tilbygning

Inden du skal bygge til, så er det også en rigtig god idé at overveje, om du overhovedet har plads til det. Det kommer naturligvis til at give dig yderligere kvadratmeter indendørs, men det er dog også noget, der kommer til at optage plads på din grund, hvilket betyder, at du får en mindre have, mindre plads til at dyrke planter og træer samt mindre plads som børnene kan boltre sig på i sommervejret.

5.råd: Vær sikker på, at du har råd

Der er sikkert rigtig mange danskere, der går og drømmer om at kunne lave en tilbygning til deres hus. Det er dog meget vigtigt, at du rent faktisk sikre dig, at det er noget, du har råd til, inden du går i gang med noget. Det betyder også, at du for guds skyld ikke må ende med at lave lappeløsninger for at holde prisen i bund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *