Find en studiebolig i København

Redaktionen Hus og have Leave a Comment

Skal du snart til at studere i hovedstaden? Så planlægger du muligvis også en snarlig flytning. Ofte er det ikke ligefrem nemt at få fat i én af Københavns ledige studieboliger, men der er visse ting du kan gøre for at forhøje dine chancer. 

Hvordan finder jeg en studiebolig i København? 

Som med almene lejeboliger gælder det for studieboliger, at du helst skal i gang med at søge i god tid. Satser du for eksempel på at komme ind på et studie i København om et år, kan du med fordel allerede nu begynde at sondere boligterrænet. 
Det kan også være en god idé, at du holder styr på dine forventninger. Der findes mange unge mennesker, der gerne vil bo i hovedstaden, og derfor skal du huske på, at du muligvis ikke får tilbudt din drømmebolig i første omgang. 
Når du begynder at formulere din grundansøgning, skal du dertil sørge for, at den er i orden. Formulér dig kortfattet og understreg, hvad der gør dig attraktiv for en mulig udlejer. Vedlæg desuden gerne anbefalinger fra tidligere udlejere. 
Der findes mange boligsider, der udbyder studieboliger. De bedste boliger kræver dog ofte, at du skriver dig på en venteliste. Skriv dig op med det samme. Så vil du sandsynligvis få tilbudt en lækker studiebolig København i løbet af et par år. 

Hvad er fordelene ved at skrive sig på venteliste til en studiebolig? 

Der er særligt to gode grunde til, at du med fordel kan skrive dig på en venteliste, når du søger en studiebolig i København – også selvom du ikke skal regne med at få tilbudt en bolig lige med det samme. For det første er ventelisteboliger som regel billigere end boliger, der ikke kræver, at du skriver dig op. Og for det andet har ventelisteboliger typisk en ubegrænset lejeperiode, hvilket betyder, at du kan regne med at blive boende i løbet af hele din studietid. 

Hvad koster en studiebolig i København? 

Priserne på studieboliger i hovedstaden varierer en del. De allerbilligste koster ofte ikke mere end 3-4.000 kroner om måneden, mens de lidt dyrere typisk har en månedlig husleje på mellem 7 og 8.000 kroner. Mange ventelister omfatter et bredt spektrum af lejeboligpriser. Derfor skal du ikke lade dig skræmme af, at nogle boligerne falder uden for dit budget. Du behøver nemlig ikke at sige ja til en studiebolig, blot fordi du får den tilbudt. 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.