Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Flyttefirma- eller gør det selv?

En flytning er et stort projekt. Der skal meget planlægning til og det er tidskrævende. Man kan gøre det mindre krævende ved at lade et flyttefirma stå for flytningen. Men det koster naturligvis noget mere, end hvis man gør det selv. Her kommer vi ind på fordele og ulemper ved få professionelle til at varetage din flytning og ved at stå for flytningen selv.

 

Flyttefirma – fordele og ulemper

Hvis du får et professionelt flyttefirma til at flytte dine ting, kan du vælge at pakke dine ting selv og kun lade flyttefirmaet stå for selve flytningen af kasser og møbler mm. Alternativt kan du også lade flyttefirmaet pakke dine ejendele ned. Et flyttefirma har naturligvis alt det nødvendige udstyr, der skal til for at sikre dine ejendele bedst muligt under transporten. Dem der pakker dine ting er vant til det og det går hurtigere, end hvis du selv skal gøre det. De ved, hvordan skrøbelige genstande beskyttes og firmaet har ligeledes en forsikring, der dækker, hvis noget skulle gå i stykker. Der er mange fordele ved at lade et professionelt flyttefirma stå for hele processen. Dine ting vil være bedre sikret, og du skal ikke selv slæbe på tunge kasser og møbler samt ulejlige venner og slægtninge med tunge løft og sved på panden. Ulempen ved at få et flyttefirma til at stå for flytning og eventuel nedpakning er, at det selvfølgelige koster noget mere, end hvis du selv pakker og flytter.

 

Flyt selv – fordele og ulemper

Mange står selv for flytningen af deres ejendele, når de skal skifte bopæl. Det er en proces med nedpakning i dagevis og hårdt slid på selve flyttedagen og man er ofte nødt til at få hjælp til at bære de tunge ting. Det er dog ofte en begivenhed, der også kan være hyggelig at deltage i for venner og bekendte. Det bringer folk sammen og man hjælper hinanden. Står man i en svær situation for eksempel efter en skilsmisse, kan ens venner også støtte op om dig og vise, at de er der for dig ved at hjælpe dig med flytningen. Ofte er det jo også sådan, at man enten har hjulpet venner og familie med at flytte tidligere eller kommer til det senere. Så det er godt nok hårdt slid, men man opnår også en fælleskabsfølelse, når man flytter sammen med andre, som man ikke opnår ved at have et professionelt flyttefirma sat på opgaven.

 

Pak ordentligt

Det man naturligvis skal have styr på, når man pakker selv, er, at man får pakket tingene ordentligt ned, så de ikke går i stykker under flytningen. Hvis du får et flyttefirma til at flytte for dig, kan man som del af firmaets service få solide og professionelle flyttekasser stillet til rådighed, som man kan pakke ned i. Står du selv for flytningen, må du naturligvis også selv skaffe flyttekasser. Nogle gange kan man låne eller overtage andres flyttekasser. Sørg dog for at de ikke er for medtagede og ustabile, så er de ikke meget bevendt. Det kan godt betale sig at investere i nogle gode, stabile flyttekasser. Det gør flytningen meget lettere for alle.

 

Flyttecontainer

En anden mulighed, når du skal flytte er at få en flyttecontainer stillet i forhaven. På den måde kan du stille og roligt gå og sortere ud og flytte kasser ud efterhånden som, de er pakket. Så kan flytteprocessen strække sig over en længere periode – selv om vinteren – for man kan få flyttecontainere, der er isolerede og med lås, så man ikke skal være bange for at fugt ødelægger de pakkede ejendele og at tyve lægger et besøg forbi containeren. En flyttecontainer kan således lette flytningen rigtig meget.

 

Efter flytningen – Maling og gulve

Flytter du fra et hus vil der ikke være behov for renovering, men er det derimod fra en lejet lejlighed, vil der typisk være behov for gulvafslibning og maling af væggene.
Der findes masser af gode guides til dig der vil Gøre-Det-Selv, men vi kan kun anbefale, at du får et professionelt firma med ind over, så udlejer bliver tilfreds med resultatet og det ikke skal laves om.
Er du fra Sjælland så slå et blik forbi DBF-gulvservice.dk der både tilbyder gulvslibning og maling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *