Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og haveNyttige råd

Forårstjek af huset

Vinteren er ovre og det er på tide at tjekke, om huset er klar til foråret. Det er vigtigt at finde ud af, om boligen har taget skade af al den sne, kulde, vind og uvejr. Derfor har www.Bolius.dk lavet en tjekliste, som du bør gennemgå og sætte kryds ud for, når du gradvist går igennem punkterne.
Punkt et er taget, som bør tjekkes for at undgå fugtskader. Dernæst skal inddækningerne ved taget også tjekkes de steder, hvor bygningsdele som skorstene for eksempel bryder selve tagkonstruktionen. Punktet herefter er skorstenen i sig selv og man bør gennemgå denne for frostsprængninger, revner og/eller utætheder.
Dernæst skal tagrenderne og nedløbsrørene have et eftertjek, for at se efter om de kan være blevet tilstoppede. Dette bør undgås, da det også kan skabe fugtproblemer i boligen. En del af enhver god forårsrengøring er at fjerne blade og andet skidt fra tagrenderne.
Efterfølgende skal husets facade have et gennemtjek for revner, sprækker og andre frostskader. Vinduer og døre følger dernæst efter, hvor du tjekker efter for utætheder og mulig råd og svamp.
De sidste punkter på dagsordenen er terrænet. Du bør tjekke om regnvandet har en fri adgang til at løbe væk fra huset, så du undgår fugtskader på din bolig. Til sidst skal kloak og brønde tjekkes efter og man kan tilpas slutte af med en fin forårsrengøring.
Du kan finde de præcise tjekliste på http://www.bolius.dk/alt-om/reparationer-og-skader/artikel/tjekliste-til-et-foraarsklart-hus/ og derefter gennemføre den skridt for skridt med de udførlige specifikationer, som står nedfældet i guiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *