Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Energi og miljø

Gode råd og tips til den komplette energirenovering

Energirenovering har de seneste par år været på alles læber – og det med god grund! Der er nemlig mange gode aspekter i en energirenovering. Det er ikke hver dag, man får muligheden for at spare penge, samtidig med at man hjælper til et bedre miljø.

Derudover bliver det endda endnu mere komfortabelt at opholde sig hjemme. Det må man sige, er en win-win-win situation. Derfor giver vi dig i det følgende gode råd og tips til den gode energirenovering.

Tænk dig grundigt om inden du kaster dig ud i det

Selvom en energirenovering oftest er en rigtig god ide, bør du alligevel tænke dig rigtig godt om, inden du igangsætter den helt store tur.

En energirenovering er nemlig et omfattende tiltag, og det nytter ikke noget, at man ikke har tænkt ordentligt over ting som budgettering, og hvor man skal bo henne, hvis du på et tidspunkt ikke rigtigt kan opholde dig hjemme grundet renoveringen.

Hertil kan det være en god idé at prøve kræfter med en midlertidigt leje bolig. På findroommate kan du med enkelte klik blive præsenteret for en masse mulige lejeboliger, hvor du med fordel kan på et par måneder, mens din bolig får den helt store, men kærlige tur.

Dine renoveringsmuligheder

Du skal selvfølgelig ned til den mindste detalje være forvisset om, hvilke renoveringstiltag du vil benytte dig af. Hertil er der rigtig mange muligheder, og det er derfor en god ide at sætte sig ind i, hvilke der vil give dig det største afkast.

Her kan du benytte dig af dit nuværende energimærke for at få et indblik i, hvilke elementer der kan forbedres. Hvis du har et lavt energimærke, vil der helt sikkert være en masse ting, der kan forbedres, hvorimod der formentlig vil være væsentligt færre muligheder, hvis du har et højt og godt energimærke.

Det kan eksempelvis være, at din kælder blev negligeret sidste gang, der blev energirenoveret, og du derfor oplever en fugtig kælder på grund af en dårlig isolering. Selvom det lyder som et omfattende tiltag, kan du ved at kontakte og tilkoble de rigtige fagmænd hurtigt få bugt med problemet.

Hvis du har fugt i kælderen over længere tid, kan det få katastrofale konsekvenser for dit høj. Dine vægge kan rådne, og du kan blive rigtig syg, hvis du opholder dig for længe dernede.

Dine finansieringsmuligheder

I forbindelse med en energirenovering har du gode muligheder for at blive finansieret. Først og fremmest er der lave renter på lån hos banker og realkreditinstitutter, når du energirenoverer. Det skal du, hvis du ikke har kapitalen til at starte med, helt klart udnytte.

Renterne er typisk lavere hos institutterne, hvor oprettelsesgebyret til gengæld også er højere. En tommelfingerregel lyder på, at du skal op på et lån omkring 250.000 kroner, før det kan betale sig at låne hos institutterne.

Du kan også om tilskud hos energiselskaber. Disse er gået sammen for at skabe bedre betingelser for dem, der vil miljøet det godt. Proceduren vedrørende sådanne tilskud er ikke særlige omfattende, og det bør derfor være en obligatorisk ting at gøre.

Du kan også søge om håndværkerfradrag. Hvis du benytter dig af en god og kompetent bygge-entreprenør, vil de typisk stå for denne procedure. Man siger, at man kan få op til 15.000 kroner i fradrag, hvilke bestemt er penge, der er værd at tale om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *