Guide: lav dit eget haveskur

Redaktionen Hus og have

Foråret nærmer sig så småt, så det er snart tid til at komme rigtigt ud i haven igen. Hvis du gerne vil i gang med et kreativt projekt ude i haven, men ikke har nogle idéer til hvad, kan du f.eks. lave et haveskur. Det er nemlig virkelig godt at have.

Hvorfor skal du lave et skur?

Føler du, at et haveskur virker lidt unødvendigt? Det er det slet ikke. Det er en rigtig god måde at beskytte dine ting noget bedre. Hvis du har nogle haveredskaber, havemøbler o.lign., som normalt står ude i alt vejr, vil de blive meget hurtigere slidte, end hvis de stod inde i et skur i læ for vind og regn.

Hvor stort skal dit skur være?

Når du skal i gang med at lave dit skur, skal du først have besluttet, hvor stort dit skur skal være. Du kan lave det i alle mulige størrelser, så det handler mest om, hvor meget du skal have plads derinde. Hvis du f.eks. også gerne vil have plads til en plæneklipper, cykler, grill el.lign., skal dit skur være ret stort.

Hvad har du brug for?

Før du kan begynde at bygge skuret, er du nødt til at tage ud på en shoppetur, hvor du får købt alt, hvad du har brug for. Du har bl.a. brug for noget træ, skruer og hængsler til en dør. Du kan selvfølgelig også lave dit skur af andet end træ, men hvis du vil have et træskur, så find træ her.

Hvem skal bygge dit skur?

Hvis du har mod på det, kan du vælge at bygge dit skur helt selv. Dog kan du også vælge at kontakte en tømrer, der kan hjælpe dig med opgaven. Det vil både gøre processen kortere og lettere, fordi tømreren nok har mere erfaring end dig.