Overvejelser, inden du renoverer din bolig

Redaktionen Hus og have

Der kan være flere grunde til at begynde at renovere din bolig. Du kan f.eks. begynde at overveje det, hvis:

  • husholdningen er blevet forøget, så der er brug for mere plads

  • der er flere ting, du er utilfreds med ved din bolig

  • du trænger til fornyelse og har nogle drømme, du gerne vil have ført ud i livet

Skal du gøre det selv?

Før du begynder at planlægge en renovering nærmere, kan du beslutte dig for, om du vil gøre det selv, eller om du vil få hjælp af erfarne håndværkere. Der er fordele og ulemper ved begge ting, så i virkeligheden er det mest et spørgsmål om, hvor mange penge og hvor meget tid du er villig til at bruge på renoveringen. Hvis du får brug for en erfaren og pålidelig tømrer, kan du finde det her.

Vælg nogle af dine idéer fra

Hvis du i længere tid har gået og overvejet en renovering, har du garanteret en række forskellige idéer, som du godt kunne tænke dig at få ført ud i livet. Dog handler det også nogle gange om at kunne begrænse sig. Det er nemlig ikke sikkert, at alle dine idéer vil passe sammen, for måske bliver det for rodet. Derfor er det en god idé at skabe et overblik fra start, hvor du gør klart for dig selv, hvilke idéer vil du gå videre med og realisere.

Gå ikke ned på tålmodighed

Når du renoverer din bolig, må du ikke gå ned på tålmodighed. Du kommer til at bo i noget rod i et godt stykke tid, hvilket godt kan virke lidt uoverskueligt, men det skal nok blive godt i sidste ende. Derfor skal du bare holde ud og minde dig selv om, at det er en midlertidig situation med alt det kaos og rod.