Skal du have lavet om i haven?

Redaktionen Hus og have

Der er mange, der er begyndt at give deres haver lidt mere opmærksomhed. Og det med god grund. Dette er nemlig efterhånden blevet den oase, der er mange, der ynder at bruge deres fritid i. På den måde er det nemlig blevet det fristed, hvor det er muligt at trække stikket for en stund og blot nyde den friske luft og få slappet af.

Nyd stilheden og få en pause i hverdagen

For andre er det et sted, hvor man kan nyde stilheden med de sysler, man holder af. Det være sig for eksempel at læse sig en god bog en lun sommerdag, at plukke forårsblomster der kan pryde inde i stuen, at lege i sneen med børnene, når vinteren står for døren eller at være kreativ med de mange smukke blade, der begynder at falde til efteråret.

Der er altid noget smukt at se på ud ad vinduet

Og så er der også dem, der blot gerne vil have noget smukt at se på ud ad deres vindue. Det er noget, der kan give en stor glæde, når man kan se en smuk have, hvor der for eksempel er blomster i fuldt flor. De mange farver og de mange indtryk er med til at berige og skabe masser af værdi – også når det komme til det økonomiske.

Din bolig kan blive mere eftertragtet

Står man overfor at skulle sælge sin bolig, man det nemlig godt betale sig at give haven en kærlig hånd. Det er nemlig denne, der kan være med til at tiltrække potentielle købere, og det kan samtidig give dem et praj om, at haven er velholdt, hvorfor der ikke er nogen grund til, de lægger en masse kræfter i den lige nu og her.

Hvor skal du starte?

Uanset hvad din grund er, så er der mange ting, du kan vælge at gøre ved din have. Du kan for eksempel anlægge en lækker terrasse, på hvilke du kan slænge dig i de bløde møbler, pynte op med smukke julelys og blot skabe en forlængelse af dit hjem, således det kommer til at synes større og mere naturligt.

Gør noget ved de grønne områder

Men det kan også være, at det er dine grønne områder, du gerne vil gøre noget ved. Det er nemlig disse, der kræver et stort stykke arbejde for eksempel, når det kommer til at luge ukrudt. Det kan tage masser af tid, og selvom resultater er ganske tilfredsstillende, er det de færreste, der holder af at sidde og rode i jorden i flere timer i en weekend.

Slip for ukrudt

Derfor kan det godt betale sig at gøre det lidt lettere for sig selv blandt andet ved at beklæde de mange bede med noget smukt barkflis. Det er med til at skabe et meget moderne look, som synes særdeles velholdt, samtidig med at det holder ukrudtet nede. Der er derfor flere fordele med barkflis – og det er heldigvis også ganske let at have med at gøre.