Guide til hjemmekontoret: Sådan skaber du store forandringer med små genstande

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Det rette hjemmekontor indebærer naturligvis de helt basale genstande som skrivebord, kontorstole, reol, computer osv. Disse genstande er forudsætninger for, at arbejde i privaten er muligt, men er ikke nødvendigvis det, som skaber en speciel stemning eller sætter et unikt præg på hjemmekontoret. De små genstande, som planter og dekorative æsker, kan derimod skabe store forandringer og være med til at pynte meget på arbejdsværelset. Læs med her og bliv guidet til, hvordan du med de små ting kan skabe store forandringer på dit hjemmekontor.

Planter skaber liv

Levende grønne planter er med til at skabe liv på hjemmekontoret og giver samtidig rummet en særlig stemning. Anskaf dig derfor gerne en masse planter, der passer ind i din stil. Hvis du ikke er den med de mest grønne fingre, kan du med fordel vælge planter, der ikke har brug for særlig meget pasning eller vand. Planter fås i alle former og størrelser, og du kan med fordel vælge nogle forskellige, der både kan stå i reolen, på bordet, i vindueskarmen eller hænge ned fra loftet i en hængepotte.

 

Farverigt og festligt

Farver skaber glæde og positivitet samtidig med, at de automatisk får hjernen til at tænke mere kreativt. Der kan indføres farver i hjemmekontoret på alle tænkelige måder, så der er helt sikkert masser af muligheder til enhver smag. Du kan eksempelvis investere i farverigt tapet, farverige vaser, eller kasser og mapper med flotte mønstre. Hvis det er et stort område, som eksempelvis tapet på en væg eller et stort tæppe på gulvet, det handler om, er det ofte en god idé at vælge en lidt dæmpet og rolig farve, så man ikke får ondt i øjnene, eller hurtigt bliver træt af at se på det.

 

Malerier og plakater skaber spil på væggene

Pryd væggene i dit hjemmekontor med flotte, store malerier eller plakater. Skift gerne ud indimellem eller ryk rundt. Malerier og plakater kan være med til at skabe spil og liv på væggene og gør, at du altid har noget flot at kigge på. En sjov idé kan desuden være at indramme dine børns tegninger eller få forstørret billederne fra ferien, så du nemt kan glæde dig over din familie og venner eller gode minder. Netop malerier og plakater er derfor med til at personliggøre arbejdsværelset, hvilket skaber en hyggelig og tryg stemning.

 

Pynt dine kontormøbler

Da der typisk i forvejen vil være kontorstole, borde og reoler placeret i hjemmekontoret, er det en god idé at investere i genstande, der kan pynte disse. Du kan eksempelvis pynte din reol med en lyskæde, en sjov figur eller billeder af din familie. Det samme gælder for din kontorstol, som du kan gøre rigtig fin og endnu mere behagelig ved at placere et lækkert skind eller flotte mønstrede puder i.

Du kan også vælge at give dine kontormøbler en makeover med en klat maling eller ompolstring. En omrokering af møblerne er også en af de små ting, der kan være med til at skabe stor forandring på hjemmekontoret.

 

Pyntevenlige kontorsager

På et hjemmekontor vil man typisk have helt basale kontorsager, som man benytter i løbet af arbejdsdagen. Disse kan eksempelvis være en tapeholder, en opslagstavle, en kalender, et ringbind, en blyantsholder osv. Alle disse små kontorsager kan være med til at pynte hjemmekontoret, da der findes utallige flotte udgaver af disse designet med henblik på at opfriske og pynte kontoret. Gå all in på pyntevenlige kontorsager, der skejer lidt ud og vær på denne måde selv med til at forhøje lysten til at opholde sig på hjemmekontoret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.