Vælg den rigtige indretning efter ombygning

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Når du har bygget om i dit hjem, kan det være svært at finde ud af, hvad der skal bevares i det nye hjem. Afhængigt af omfanget af din ombygning¸ kan det være, at du skal lave store udskiftninger. Det kan dog også være, at du ønsker et udtryk så tæt på det gamle som muligt. Uanset hvad du drømmer om, er det godt at være bevidst om dit valg.

Hvad vil du opnå med din ombygning?

Først og fremmest skal du blive bevidst om, hvad du vil opnå med din ombygning. Handler det om at skabe mere plads, give boligen et løft eller noget helt tredje?

Hvis du blot vil skabe ekstra plads i hjemmet, er du måske helt tilfreds med din indretning fra starten. Så behøver du ikke at lave de store udskiftninger, hvis du ikke finder det nødvendigt.

Hvis du vil give boligen et løft – for eksempel lukke mere lys ind, modernisere eller lignende – kan det være en god idé at gentænke indretningen. Den skal nemlig dels følge med det nye udtryk og dels give ombygningen den størst mulige effekt. Ofte kan man faktisk nå rigtig langt bare med en ny indretning.

Hvad skal skiftes ud?

Når du har klarlagt behovet for udskiftning, skal du til at overveje, hvad der helt konkret skal skiftes ud. Det kan blandt andet være de store møbler, nips og brugskunst eller gardiner. Især gardiner bliver ofte overset, men de kan gøre en rigtig stor forskel i dit hjem. Hvis du for eksempel vil have mere lys i hjemmet, kan lamelgardiner være den helt perfekte løsning. De giver både afskærmning og lys på samme tid, og de fylder ikke ved vinduet.

Almindelige todelte gardiner er selvfølgelig den klassiske løsning, men de kommer med begrænsninger. Derfor er det en god idé at overveje, hvilken balance mellem afskærmning og lysindfald, der passer til dit behov. Søger du mere afskærmning, end lamelgardinerne giver, kan plisségardiner være løsningen i stedet. Har du et stort vindue, er lamelgardiner dog den mest udbredte løsning, fordi de er nemme at styre, samtidig med at de holder nysgerrige blikke væk.

Du kan læse mere om de forskellige typer af gardiner her.

Hvad skal blive?

Selvom det er vigtigt, at boligens indretning følger med ombygningen, skal du naturligvis ikke udskifte alting. Vi har mange minder og følelser forbundet med vores hjem, og dem skal der altid være plads til. Derfor er det også en god idé at være opmærksom på, at du ikke kommer til at smide alt for mange gode ting ud. Med andre ord: husk fornuften, bevar det kølige overblik og skab det bedste hjem til dig og din familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.