Havehegn skaber nye rum i haven

Redaktionen Boligforbedringer, Hus og have, Lov, ret og råd, Nyttige råd Leave a Comment

Med et havehegn kan du hurtigt skabe læ og nye muligheder i haven. Det er næsten kun fantasien, som sætter grænser for hvordan havehegnet kan udformes og hvilke materiale der kan anvendes. Det klassiske hegn består af træ, men der er de seneste år kommet mange flotte alternativer på markedet. F.eks. H- stolper i armeret beton, som kan kombineres med beklædning af træ. Eller hegn bestående af metalnet som fyldes op med sten. Der findes også flere produkter på markedet, som består af malede eller galvaniserede metalprofiler, som kan være en dekorativ løsning til afskærmning omkring terrassen. Desuden kan man f.eks. få bambus hegn, pilehegn, eller det klassiske raftehegn.
Med et havehegn slipper man for den årligt tilbagevendende hækkeklipning og man får med det samme en ugeneret have med læ.
Inden du starter opførelsen af et havehegn, skal du blive enige med dine naboer om hegnets højde og udformning. Undersøg også om der gælder særlige hegnsregler i servitutter eller i lokalplanen i dit lokalområde. Den almindelige regel ifølge hegnsloven er en maksimal højde på 1,8 m og ikke over 2 m uden naboens samtygge. Du kan læse mere om lovgivningen her: Hegnsloven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.