Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Hoveddøren er husets visitkort

Hoveddøren er en af de ting, man måske ikke tænker så meget over når der bygges nyt hus eller renoveres. Der er dog flere grunde til, at den er rigtig vigtig.

 

  • Du skal selv gå ind og ud af den hver eneste dag. Det er den dør, du med stor glæde ser, når du endelig er hjemme efter en lang arbejdsdag.

 

  • Det er det førstehåndsindtryk du giver dine gæster, når de kommer besøg i dit nye flotte hjem. Den repræsenterer altså en stor del af alle de kræfter, penge og alt tid du har lagt i dit nye hus.

 

  • Den skal ikke kun være æstetisk flot. En facadedør i Danmark skal kunne holde til lidt af hvert i form af vind og vejr. Herindunder er kravet også om en god isolering, så du ikke kommer til at fyre for gråspurvene.

 

  • Endelig er det vigtigt at vælge en dør med god sikkerhed, så den ikke er alt for nem for de ubudne gæster.

 

Hvilke type facadedøre findes der?

Når man skal vælge en ny hoveddør, er det selvfølgelig altafgørende, at den passer med husets øvrige facade og arkitektur.

Når det er taget i mente, findes der uendelige muligheder og kombinationer af hoveddøre og sidepartier.

 

  • Enkelt- eller dobbelthoveddør

En enkelthoveddør passer ind i de fleste huse i Danmark, imens typisk ældre huse har en dobbelthoveddør. En dobbelthoveddør kan give et mere ekstravagant look til din facade.

 

  • Udskæringer

Døren kan vælges med forskellige mønstre og udskæringer. Den kan være helt glat, med riller eller fyldninger i forskellige former.

 

Mange hoveddøre har et større eller mindre vindue. Nogle moderne hoveddøre er stort set kun glas, hvilket skaber et godt lysindfald i rummet. Ellers kan man vælge et mindre vindue i toppen. Det kan være rundt, rombeformet, aflangt eller formet som halvmåne.

 

  • Sidepartier

Sidepartier kan være en fin løsning til enkeltdøre. Sidepartiet giver ekstra lys til entréen eller skaber et spil i facaden.

 

  • Materiale

Nogle af de mest populære dørmaterialer er træ, plast og træ-alu.

Træ er holdbart, men kræver vedligeholdelse. Træ-alu er næsten vedligeholdelsesfri, men du får alligevel en trædør. Plastdøren er helt vedligeholdelsesfri og er et energimæssigt godt produkt.

 

Få mere information om plastdøre i Syddanmark, nær Esbjerg og Varde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *